Hlavní obsah

Házenkářky remizovaly v Chebu i s Ukrajinou

CHEB

České házenkářky remizovaly i ve druhém utkání na turnaji O štít města Chebu, s Ukrajinou se v pátek rozešly po výsledku 25:25. Svěřenkyně trenéra Jiřího Tkadlece odvrátily porážku v poslední minutě.

Článek

Kysučanová snížila 40 sekund před koncem na rozdíl jedné branky. Z protiútoku soupeř nastřelil pouze tyč, následně byla ve stejné situaci faulována Salčáková a ze sedmimetrového hodu získala českému týmu bod Zámorská.

"V závěru jsme měli trochu štěstí, když Ukrajina nastřelila tyčku," uznal trenér Tkadlec, který oproti čtvrtečnímu zápasu se Slovenskem udělal několik změn v sestavě. Do branky se postavila Selicharová, na levém křídle vystřídala Salčákovou Tomečková a na rozehrávce od začátku hrála Poznarová.

Domácí házenkářky se ujaly v deváté minutě vedení 5:2, ale pohyblivější Ukrajinky otočily na 6:5. Od té doby neustále vedly, ve 24. minutě až 11:7. Do poločasu se českým hráčkám povedlo snížit na 11:13.

Pak vystřídala Selicharovou v brance Raníková a na hřiště se vrátily všechny spojky ze základní šestice. Dvě branky Kysučanové pomohly českému týmu vyrovnat stav a další průběh zápasu byl dramatický závěr. Ukrajině nakonec nepomohly ani tři branky Borščenkové po sobě a vedení 25:23 v závěru.

"Začátek zápasu patřil nám, když hráčky prvních patnáct minut dodržovaly stanovenou taktiku. Dobře jsme pokryli jejich rychlý útok a fungovalo nám dohrávání do křídel. Postupem času jsme ale hru stahovali na prostředek a hodně našich střel končilo na ukrajinských blocích. Nešla nám ani spolupráce s pivotem," uvedl kouč Tkadlec. V sobotu se jeho tým na závěru turnaje střetne s Polskem, které dnes remizovalo se Slovenskem 31:31.

Mezinárodní turnaj házenkářek O štít města Chebu:
Česko - Ukrajina 25:25 (11:13)
Nejvíce branek: Zámorská 8/3, Kysučanová, Poznarová a Tomečková 4 - Vaščuková 6/1, Borščenková 6. Rozhodčí: Kohout, Novák. Sedmimetrové hody: 3/3 - 3/1. Vyloučení: 4:7. Diváci: 250.
Polsko - Slovensko 31:31 (17:16).

Reklama

Související témata: