Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky vyřadily ve čtvrtfinále extraligy Slavii

OSTRAVA/BRNO

Brněnské volejbalistky postoupily do semifinále extraligy, v němž je čeká souboj s Olomoucí. V třetím čtvrtfinálovém utkání dnes Brňanky porazily Slavii Praha 3:1. Naopak série mezi Ostravou a Olympem Praha bude ještě pokračovat.

Článek

Ostravský tým doma nad obhájkyněmi mistrovského titulu zvítězil v pěti setech a snížil na 1:2. Čtvrtý zápas se hraje ve středu v Praze. Vítězky této série čeká semifinálový duel se suverénkami základní části z Prostějova.

Ostravě se podle trenéra Leopolda Tůmy osvědčily změny v sestavě. "Chytili jsme hodně balonů a důležité bylo, že jsme je pak i položili. Po dobrém začátku jsme trochu polevili, ale tie-break byl už v naší režii," řekl Tůma.

Jeho protějšek Stanislav Mitáč si postěžoval na nesoustředěný vstup Olympu do utkání. "Náš výkon se zlepšoval až od poloviny druhého setu. Družstva měla přibližně stejnou přihrávku, my jsme lépe blokovali, soupeř byl mnohem lepší v útoku," konstatoval Mitáč.

Brno ani tentokrát nemělo se slávistkami lehkou práci. První set skončil vítězstvím Pražanek, ačkoli ty se musely obejít bez nahrávačky Mitáčové. Pak už Brňankám začal vycházet servis, a to odpor soupeřek zlomilo.

"V prvním setu jsme totálně vyhořeli. Nebyli jsme schopni dát podání, v útoku jsme skončili na blocích nebo jsme míče vyhazovali do autu. Po setu vše vypadalo tragicky. Naštěstí jsme od druhého setu začali lépe podávat a ve třetím setu jsme byli schopni i zablokovat. Pak už bylo utkání jednoznačné. Přesto musíme volné dny teď věnovat především sehrávání nově vytvářené sestavy," uvedl asistent trenéra vítězek Vladimír Samek.

Kouč Slavie Vojtěch Zoula uznal, že soupeř byl v sérii jednoznačně lepší. "Dnes jsme ho mohli v jedné chvíli zaskočit, bohužel pak série našich chyb otočila zápas. Samozřejmě zvítězila kvalita na straně Brna, nicméně z naší strany se objevovaly světlé okamžiky. Dnes jsme se museli obejít bez Mitáčové, kterou však dobře nahradila Vobrová," řekl Zoula.

Třetí čtvrtfinálové zápasy extraligy volejbalistek:
Ostrava - Olymp Praha 3:2 (14, 19, -23, -22, 11), stav série 1:2, Brno - Slavia Praha 3:1 (-21, 16, 16, 14), konečný stav série 3:0.

Reklama