Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic podlehli ve čtvrtfinále Příbrami

PRAHA

Příbramští volejbalisté ve čtvrtfinále extraligy na druhý pokus uspěli v Českých Budějovicích. Zatímco v pátek s obhájci titulu v pěti setech prohráli, dnes rozhodující tie-break zvládli a vyrovnali stav série na 1:1. Další zápasy se v Příbrami hrají 13. a 14. března.

Článek

V úvodním setu si lépe počínali domácí, kteří do základní sestavy vyslali i zkušeného blokaře Pochopa. Stejně jako v prvním střetnutí se ale Příbram v druhém setu dostala do tempa a vyhrála další dvě sady. V pátém setu tentokrát rozhodl únik hostů na 9:11, náskok už tým trenéra Svobody nepustil.

"Měli jsme víc problémů s útokem, než bylo zdrávo. V situacích jeden na jednoho jsme se nedokázali prosadit. To nás trápilo po celý zápas. V tie-breaku se přidalo, že jsme zkazili tři servisy, toho Příbram využila. Zápas měl dramatický náboj, pro nás byl se špatným koncem," povzdechl si domácí trenér Petr Brom.

Podle Jana Svobody proti pátku polevili oba univerzálové, příbramský Hýský i domácí Bonini. "Bonini družstvo soupeře v tie-breaku neutáhl. Atmosféra byla opět výborná, možná ještě lepší než v prvním utkání," poznamenal kouč vítězů.

Naopak Ostrava zvítězila nad Zlínem i podruhé. Po zlepšeném výkonu tentokrát nedovolila soupeři uhrát ani set a k postupu do semifinále jí chybí jediná výhra. Výborně v domácím týmu zahráli především univerzál Marek Mikula a smečař Aleš Správka.

Podruhé v sérii s Libercem uspěla také Opava. První set rozhodly tři domácí bloky, v druhé sadě řádil v útoku opavský Fila a domácí tým získal až osmibodový náskok. V třetím dějství opavští volejbalisté prohrávali 7:10, ale čtyřmi body v řadě obrátili skóre, úspěšný jednoblok předvedl nahrávač Chudík a Dukla už v koncovce vzdorovat nedokázala.

Skupina o udržení začala výhrou Benátek 3:1 nad ČZU Praha. V tabulce mají všechny tři týmy včetně Ústí nad Labem, které dnes mělo volno, po sedmi bodech a o umístění rozhoduje poměr setů.

Druhé čtvrtfinálové zápasy extraligy volejbalistů:
Ostrava - Zlín 3:0 (23, 21, 22), stav série 2:0, České Budějovice - Příbram 2:3 (21, -15, -20, 20, -12), stav série 1:1, Opava - Liberec 3:0 (21, 19, 20), stav série 2:0.
Skupina o udržení - 1. kolo:
Benátky nad Jizerou - ČZU Praha 3:1 (22, -17, 24, 22).

Reklama