Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic jsou opět ve finále extraligy

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic jsou ve finále extraligy a budou bojovat o třetí titul za sebou. V repríze loňského finále proti DHL Ostrava zvítězili Jihočeši 3:1 na zápasy, rozhodující bod získali páteční domácí výhrou 3:1. Na soupeře si České Budějovice počkají nejméně do úterý, kdy se hraje třetí duel mezi Kladnem a Opavou. Středočeši vedou 2:0.

Článek

Českobudějovičtí nastoupili bez zraněného Čajana, na jeho místě se v sestavě objevil jednadvacetiletý mladík Martin Procházka. Hosté začali lépe a vedli 7:3, ale v polovině dějství při Zachově podání se karta obrátila. Nad sítí kraloval neúnavný veterán Pochop, blokařsky se chytil Sukuba - 25:21.

Patnáct stovek diváků vyburcovalo Jihočechy k náporu od úvodu druhého setu, vypracovali si pětibodový náskok a při oboustranných nepřesnostech v prostřední pasáži set vyhráli 25:19. V dalším setu ale Jihostroj brzké vedení ztratil a prohrával už 5:9. Domácí dvakrát manko téměř zlikvidovali, ale ostravský Václavík jako libero obrat nepřipustil - 21:25.

Ve vyrovnaném čtvrtém setu získal domácím v závěru tříbodový náskok razantní Argentinec Bonini. Stejný hráč připravil i první mečbol a domácí jej hned proměnili na 25:21.

"Jsme moc rádi, že jsme potřetí za sebou ve finále. Ostrava šla do série jako favorit, musím pochválit kluky za srdce. Nezvládli jsme dnes jen koncovku třetího setu, hodili jsme ji za hlavu a bojovali jsme. Série se otočila už v prvním zápase (v Ostravě), ve kterém jsme prohrávali," uvedl domácí kouč Petr Brom. Také ostravský Jaroslav Tomáš označil za rozhodující moment série hned první duel. "Vedli jsme dva nula a měli Budějovice na lopatkách. Jsem zklamaný z celé série," řekl.

Čtvrtý semifinálový zápas extraligy volejbalistů:
České Budějovice - Ostrava 3:1 (21, 19, -21, 21)
Rozhodčí: Pejpal, Kvarda. Čas: 112 min. Diváci: 1450. Konečný stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: