Hlavní obsah

Cleveland utrpěl v Orlandu nejtěžší porážku v sezóně NBA

NEW YORK

Nejlepší tým tohoto ročníku NBA Cleveland utrpěl v pátečním utkání v Orlandu nejtěžší porážku v sezóně. Basketbalisté Cavaliers prohráli 87:116, v průběhu třetí čtvrtiny přitom na svého soupeře ztráceli dokonce až 41 bodů. Lídrům Východní konference nepomohlo ani 26 bodů tradiční opory LeBrona Jamese.

Článek

Orlando tak jen potvrdilo, že na Cleveland umí zahrát: uspělo poosmé z posledních 11 vzájemných utkání. "Nevadilo by nám, kdybychom na ně v play-off narazili," poznamenal trenér vítězů Stan Van Gundy. "V posledních dvou letech proti nim hrajeme velice dobře," dodal.

Nejlepší mušku měli v pátek hráči Phoenixu, kteří deklasovali Sacramento podobným rozdílem 139:111. Dál tak usilují o postup do vyřazovací části ligy, navíc po porážce Dallasu v Memphisu snížili odstup za osmými Mavericks na tři výhry. V neděli se Phoenix v klíčovém duelu představí právě v Dallasu.

Ani 121 nastřílených bodů nestačilo Indianě k výhře nad San Antoniem. Hostující Spurs dali ještě o pět bodů víc a vítězstvím potvrdili své vedoucí postavení v Jihozápadní divizi. Jejich nejlepším střelcem byl autor 31 bodů Tony Parker.

Pozoruhodný výkon předvedla dvojice hráčů New Orleansu v utkání proti Golden State. O 43 bodů poraženého hostujícího týmu se totiž postaral Chris Paul, 31 bodů přidal David West a na celý zbytek mužstva zbylo jen 29 bodů. Domácí vyhráli 111:103.

Reklama

Související témata: