Hlavní obsah

Podle Lébla Macerata předvedla nejhorší výkon sezóny

PRAHA

Blokař Martin Lébl litoval, že právě v nejdůležitějším zápase sezóny si jeho Macerata vybrala slabou chvíli. Po hladké porážce 0:3 na sety od Trentina v semifinále Ligy mistrů byl český volejbalista zklamaný především z předvedené hry.

Foto: FIVB

Blokař Martin Lébl

Článek

Macerata Trentino o bod porazila v základní části italské ligy, takže se čekal vyrovnaný zápas, ale dění na kurtu vypadalo úplně jinak. "Tohle byl letošní nejhorší výkon, co jsme předvedli. Přišel v nejhorší moment," litoval osmadvacetiletý domácí reprezentant. V Praze se chtěl před českými fanoušky vytáhnout, ale musel spolknout hořkou pilulku. "Je to obrovské zklamání. To, jakým způsobem jsme prohráli, trochu připomíná ostudu. Byl to opravdu špatný výkon," uvedl.

Mrzelo ho, že Macerata nepředvedla volejbal, díky němuž patří k nejlepším klubům Evropy. "Čekal jsem, že tam necháme trochu víc bojovnosti a víc volejbalu, toho tam bylo málo. Bylo tam hrozně moc chyb a přímých bloků a takových věcí, které normálně neděláme," dodal.

Macerata se pokusí alespoň o třetí místo 

Obdobné pocity měl i trenér poraženého celku Ferdinando Di Giorgi. "Jsme smutní především kvůli tomu, že jsme odehráli špatný zápas. Po celý průběh jsme nebyli schopni to zlomit a zlepšit svou hru," komentoval vývoj duelu.

Naopak v trentinském táboře si pochvalovali, že se jim vyplatila precizní příprava na utkání. "Věděli jsme, že musíme hrát takhle dobře, abychom vyhráli. Museli jsme dělat co nejméně chyb a hrát lépe než obvykle, především se koncentrovat každou vteřinu zápasu. To se nám povedlo," řekl na tiskové konferenci kapitán Nikola Grbič.

Trenéra Radostina Stojčeva jednoznačný průběh zápasu neukolébal, stále byl ve střehu. "Věděli jsme, že se to kdykoliv může ještě otočit, Macerata je velmi dobrý tým," řekl bulharský kouč, jehož tým udělal první krok k vysněnému premiérovému triumfu v Lize mistrů. "Zůstáváme nohama na zemi, protože v neděli máme další důležitý zápas před sebou. Bude to těžké, protože Iraklis má skvělé fanoušky."

Naopak Maceratu čeká duel o třetí místo s ruským Odincovem, který podle Lébla trochu postrádá smysl. "Bude to hodně těžké se motivovat. Zkusíme najít motivaci přes večer a zkusíme vyhrát," řekl.

Reklama