Hlavní obsah

Stolní tenistka Vacenovská slaví s Lincem triumf v Lize mistryň

LINEC

Stolní tenistka Iveta Vacenovská slaví jako první česká hráčka v historii triumf v Lize mistryň, kterou vyhrála s Lincem. Také pro rakouský klub AG Froschberg, který ve finále zdolal favorizovaný německý tým FSV Kroppach, je to historický úspěch.

Článek

"Celé město tím žije. Je to obrovský úspěch a velká čest," řekla v úterý Vacenovská v rozhovoru pro ČTK cestou na radnici města, kde vítězky přijal starosta. "Nikdo to nečekal. Všechno je hrozně narychlo, ani jsme titul nestačily s týmem oslavit," uvedla.

Ve finále začal rakouský tým domácí prohrou 2:3 na zápasy, přičemž Vacenovská nevyhrála ani jednu ze svých dvouher. Prohrála 2:3 s Wang Jüe Ku ze Singapuru a s německou reprezentantkou čínského původu Ťia-tuo Wu 0:3. "Obě byly lepší než já. Patří do světové třicítky, což byl velký oříšek. Jsem ráda, že jsem si zahrála, i když domácí prohra byla zklamáním," řekla česká jednička podle světového žebříčku, v němž jí patří 90. místo.

Ve víkendové odvetě v Německu se Linci velké šance nedávaly. "Nikdy jsme tam nevyhrály," podotkla Vacenovská. Trenérovi Güntheru Rennerovi však vyšla sázka na tři Číňanky. Hrdinkou byla světová třináctka Ťia "Susi" Liou, která získala dva body. Výhra 3:1 na zápasy znamenala lepší skóre a titul pro Linec. "Susi hrála v životní formě, takže jsem tušil, že to může vyjít. Teď jsme v sedmém nebi," řekl Rener.

Vacenovská má za sebou v Linci už šestou sezonu. Smlouvu má i na další rok a doufá, že se dostane častěji do sestavy. "Doteď jsem nehrála pravidelně, ale od příští sezony budu hrát na 'trojce'. Doufám, že to půjde výš a výš, když začnu nastupovat," řekla.

Klubový úspěch je pro Vacenovskou povzbuzením před nadcházejícím mistrovstvím světa jednotlivců v Japonsku. Velké ambice si však nedělá. "Těžko se uhraje nějaký výsledek, protože asijská převaha v ženských je obrovská. Budeme se snažit, ale je to těžké," podotkla.

Reklama