Hlavní obsah

Házenkáři Dukly porazili na úvod semifinále Karivnou o sedm gólů

PRAHA

Házenkáři Dukly Praha zahájili úspěšně boj o postup do finále extraligy, když ve středu v úvodním semifinálovém utkání porazili Karvinou 32:25. Druhý zápas série na tři vítězství se hraje v neděli na severu Moravy.

Článek

Utkání byl vyrovnané do 17. minuty do stavu 9:9. V úvodu se prosazovaly především spojky Karviné, mezi nimiž vynikal Petrovský, který byl s jedenácti góly nejlepším střelcem zápasu. Dukla pak změnila obranu 1:5 na 0:6 a gólmana Petržalu vystřídal Rangl. Domácím se i díky tomu podařilo ještě do přestávky získat vedení 16:12. Po skvělém nástupu do druhého poločasu domácí odskočili soupeři na 20:13 a výrazný náskok už si udrželi.

"Karviná přijela v nejsilnějším složení a věřila si na náš. Ale podařilo se nám potvrdit, že doma neprohráváme. K postupu do finále potřebujeme další dvě vítězství, dnes jsme udělali jen první krok," řekl kouč Dukly Pavel Pauza. Pochvaloval si, že jeho svěřenci se vypořádali s taktickým záměrem Karviné rozbít kombinační hru domácích. "Od dvacáté minuty jsme zlepšili obranu a to byl klíč k našemu vítězství," dodal.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 1. utkání:
Dukla Praha - Karviná 32:25 (16:12)
Nejvíce branek: Stehlík 9/2, Polášek 7 - Petrovský 11/4, Šulc a Hastík po 6. Rozhodčí: Pešek, Pavlát. Sedmimetrové hody: 2/2 - 4/4. Vyloučení: 7:4. Diváci: 400. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: