Hlavní obsah

Zídek bude hrát za Nymburk

PRAHA

První český basketbalista se zkušenostmi z NBA Jiří Zídek se po dvanácti letech vrátí do domácí soutěže. Reprezentační pivotman má dnes podle deníku Sport podepsat smlouvu s finalistou uplynulého ročníku první ligy Nymburkem. Vedení klubu svolalo na dnešní odpoledne do Prahy tiskovou konferenci.

Článek

Třicetiletý Zídek by se tak v lize objevil po 12 letech, kdy odešel z pražské Sparty do zámoří. Působil nejprve v univerzitní lize, kterou s týmem UCLA vyhrál. V roce 1995 draftovalo 213 centimetrů vysokého hráče Charlotte, poté si zahrál ještě v Denveru a krátce byl v Seattlu. Před pěti lety se vrátil do Evropy, domů zamířil přes litevský Kaunas, turecký Ülker Istanbul, španělský Real Madrid, německý ALBA Berlín a naposledy polské Sopoty.

Nymburk myslí nejprve na finále, pak možná na titul

"S Jirkou jsem se o jeho příchodu bavil dva měsíce. Pozitivní bylo, že od našeho prvního povídání nikdy neřekl ne," řekl Sportu trenér Nymburka a národního týmu Michal Ježdík. Zároveň hned dodal: "Naší metou je ale finále, nikoli titul. Nejde o alibismus, odchodem Johnsona, Panáčka a Votroubka jsme přišli o čtyřicet bodů na zápas."

Přesto by mužstvo, které letos v dramatické finálové sérii podlehlo Opavě, mělo disponovat silnou sestavou. Do Nymburka přišli v létě reprezentanti Radek Nečas a Jiří Trnka, místo odcházejícího Ashanteho Johnsona získal klub dalšího Američana Darryla Hardyho. Další americkou operu Whitfielda navíc doplní na rozehrávce Chorvat Mujagič. Smlouvu prodloužil také pivot Martin Ides.

Reklama