Hlavní obsah

České volejbalistky ladí v Brně formu na kvalifikaci o MS

BRNO

Zatím pouze dvanáct českých volejbalistek se připravuje na úvodním pětidenním soustředění v Brně na kvalifikaci o postup na mistrovství světa, která se uskuteční v bulharském Gabrovu od 13. do 17. května. Reprezentační trenéři Táňa Krempaská a Ondřej Marek ještě nemají v kádru hráčky ze zahraničí Plchotovou, Matuszkovou, Šenkovou a Hasalíkovou.

Článek

Z původně nominované devatenáctky chybí i Kubínová, která se zapojí do přípravy rovněž až v příštím týdnu, a omluvily se Brejchová s Horkou. "Nyní se zaměřujeme na nácvik obranných a útočných kombinací a sehrání týmu," řekl v úterý ČTK asistent Marek. V Brně se budou volejbalistky připravovat do pátku. Příští týden je čekají 5. a 6. května na stejném místě zápasy s Maďarskem a na poslední chvílí se vešel do programu i přípravný duel s ukrajinským klubem, který se uskuteční 7. května.

"Po těchto zápasech vybereme dvanáctku, které odletí k prvnímu kvalifikačnímu turnaji," uvedl Marek. Soupeři českého týmu v boji o tři postupová místa budou Rumunsko, Moldavsko, Albánie a Bulharsko.

Po krátkém odpočinku čeká volejbalistky další kvalifikační turnaj. Zatím není určeno jeho dějiště, ale měl by se s největší pravděpodobností uskutečnit buď v Itálii, nebo v Srbsku. "Před tímto turnajem se opět sejde celý širší reprezentační kádr," uvedl Marek.

Momentálně se v Brně připravuje tato dvanáctka volejbalistek: Jelínková, Kučerová, Tomanová (všechny Prostějov), Jášová (Brno), Kallistová (Olymp Praha), Vlásková (Slavia Praha), Havelková (Sassuolo/It.), Mühlsteinová (Bialystok/Pol.), Adlerová (Tenerife/Šp.), Pastulová (Schwechat/Rak.), Havlíčková (Weert/Niz.), Bucková (Cannes/Fr.).

Reklama