Hlavní obsah

Série Bostonu s Chicagem pokračuje, počtvrté se prodlužovalo

NEW YORK

Až třetí prodloužení vyneslo basketbalistům Chicaga ve čtvrtečním utkání úvodního kola play-off NBA těsné vítězství 128:127 nad bostonskými obhájci titulu. Těm nepomohl ani skvělý střelecký výkon Raye Allena, autora 51 bodů. Nastavení muselo v této vyhrocené sérii rozhodnout už počtvrté a Bulls si vyrovnáním na 3:3 udrželi naději na nečekaný postup. Sedmý zápas je na programu v sobotu v Bostonu.

Článek

Do semifinále konferencí prošly po výhrách 4:2 celky Orlanda a Houstonu. Rockets doma porazili Portland 92:76, Orlando zvítězilo ve Philadelphii ještě jednoznačněji 114:89, třebaže nastoupilo bez potrestané opory Dwighta Howarda. Třiadvacetiletý pivot dostal od vedení ligy trest na jeden zápas za faul loktem v úterním duelu.

V Chicagu rozhodla půl minuty před koncem třetího prodloužení akce Joakima Noaha, syna bývalé francouzské tenisové hvězdy Yannicka Noaha. Ten sebral míč Paulu Pierceovi, zasmečoval do koše a proměnil i následný trestný hod za faul při střelbě. Bulls se tak dostali do tříbodového vedení, které už nepustili.

"Těžko se to popisuje... Byli jsme blízko smrti, ale pořád žijeme," prohlásil čtyřiadvacetiletý pivot Noah po vyrovnání série. Čtyři zápasy se ještě v play-off NBA nikdy neprodlužovaly, soupeři už museli odehrát celkem sedm nastavených pětiminutovek.

Boston sice dokázal smazat dvanáctibodovou ztrátu z úvodu čtvrté čtvrtiny a po nevídané šňůře 23:3 se naopak sám dostal do osmibodového vedení, přesto nakonec neuspěl. Ani Allenovo střelecké galapředstavení nejlepšímu týmu Atlantické divize nepomohlo.

"Měli jsme šanci, ale přestali jsme hrát. Obvykle se pyšníme obranou, ale dnes jsme v ní byli hodně váhaví," posteskl si bostonský trenér Doc Rivers. "Udělali jsme zase spoustu chyb, přesto jsme to nakonec zvládli. Když hráči museli skórovat, tak to dokázali," řekl kouč vítězů Vinny Del Negro.

1. kolo play-off NBA:
Východní konference - 6. zápasy:
Philadelphia - Orlando 89:114, konečný stav série 2:4, Chicago - Boston 128:127 po třetím prodl., stav série 3:3.
Západní konference - 6. zápas:
Houston - Portland 92:76, konečný stav série 4:2.

Reklama