Hlavní obsah

Liberečtí basketbalisté vyrovnali a oddálili svůj konec v lize

DĚČÍN

Liberečtí basketbalisté ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání porazili Prostějov 92:78 a oddálili svůj konec v Mattoni NBL, protože v příští sezoně se klub přestěhuje do Brna. Díky dnešnímu úspěchu mohou Kondoři pomýšlet na překvapivý postup mezi nejlepší čtyřku soutěže, ale musí vyhrát úterní rozhodující duel na Hané.

Článek

Zápas mohl být pro Severočechy posledním v jejich prvoligové éře, ale tým kouče Jana Slowiaka se vzepřel, přestože musel kvůli vytíženosti liberecké Tipsport Areny hrát v Děčíně. Kondoři nad favoritem vedli od začátku zápasu a udržovali si bezpečné vedení, o které se starala hlavně produktivní dvojice Meno-Hampton.

"Tým podal výborný výkon navzdory tomu, v jaké situaci se nachází. Hráči za to zaslouží velké uznání," řekl trenér Slowiak, jehož svěřenci se o prodeji klubu do Brna dozvěděli během play off. "Dařilo se nám v útoku, kde jsme výborně doskakovali a díky tomu jsme si budovali náskok bod po bodu. Nakonec jsme v konci odskočili a pohodlně ho udrželi," dodal.

Kouč Prostějova Peter Bálint si posteskl, že hostům selhaly opory. "Naši klíčoví hráči dnes vybuchli, a to jak v útoku tak v obraně. Na začátku jsme inkasovali lehké koše a už bylo rozhodnuto. Na konci zápasu jsem rád za výkon mladých hráčů, kteří předvedli lepší hru než opory týmu," řekl.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 4. zápas:
Liberec - BK Prostějov 92:78 (22:13, 34:29, 67:52)
Nejvíce bodů: Meno 22, Hampton 19, Marek 15, L. Tóth 12, Landa 10 - Hanavan 24, Miller 12, Dokoupil a Beechum po 8. Rozhodčí: Macela, Galajda, Vondráček. Trestné hody: 25/16 - 22/18. Fauly: 22:21. Pět chyb: 34. Miller. Technické chyby: 32. Beechum, 34. Miller. Trojky: 8:6. Diváci: 450. Nejlepší hráč: Meno. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: