Hlavní obsah

Yankees podlehli v homerunové přestřelce Bostonu

NEW YORK

Baseballistům New Yorku Yankees nevyšel první zápas proti odvěkým riválům Bostonu Red Sox na novém stadiónu Yankee. Nejbohatší klub zámořské ligy MLB v pondělí prohrál 4:6 v deštivém utkání, v němž fanoušci viděli pět homerunů.

Článek

Dvakrát poslal míček do hlediště domácí Mark Teixeira, ale Yankees to nebylo nic platné. Hosté získali rozhodující náskok v sedmé směně díky homerunu Jasona Baye, po němž doběhl pro bod i J.D. Drew.

Nevydařený zápas newyorského týmu podtrhlo vyloučení trenéra Joea Girardiho, jenž byl v páté směně vykázán z lavičky za protesty proti třetímu striku, který byl přisouzen kapitánovi Dereku Jeterovi. "Vyjel jsem na něj kvůli všem těm jeho verdiktům za celý zápas," stěžoval si na sudího.

Yankees, kteří mají v úvodu sezony na kontě 13 vítězství a 11 porážek, by se mohli brzy dočkat návratu své největší hvězdy. Alex Rodriguez se po operaci kyčle prý může objevit ve hře už koncem tohoto týdne. V pondělním tréninkovém zápase odpálil homerun. "Bude záležet na něm, jak se bude cítit," uvedl trenér Girardi.

Baseballová MLB:
Americká liga:
Detroit - Minnesota 2:7, NY Yankees - Boston 4:6, Toronto - Cleveland 7:9 (ve 12. směně), Tampa Bay - Baltimore 4:8, Kansas City - Chicago White Sox 3:0, Oakland - LA Angels 2:5, Seattle - Texas 5:6.
Národní liga:
Washington - Houston 9:4, Pittsburgh - Milwaukee 4:7, Atlanta - NY Mets 4:6, Florida - Cincinnati 3:2 (ve 14. směně), San Francisco - Chicago Cubs 2:4, St. Louis - Philadelphia 1:6, San Diego - Colorado 6:9, LA Dodgers - Arizona 7:2.

Reklama