Hlavní obsah

Slovenským basketbalistkám semifinále ME těsně uniklo

RIGA

Slovenské basketbalistky do semifinále mistrovství Evropy v Rize nepostoupily. V dramatickém duelu s Běloruskem ve středu prohrály až po prodloužení 68:70, když prakticky celý zápas dotahovaly náskok soupeřek. Bělorusky si postupem mezi nejlepší čtyřku starého kontinentu zároveň zajistily účast na MS, které se příští rok uskuteční v České republice.

Článek

Slovenkám vůbec nevyšla první půle, kterou prohrály o 13 bodů, během třetí čtvrtiny ale dokázaly manko vymazat. Také v průběhu čtvrté čtvrtiny se zdálo, že obhájkyním bronzu Běloruskám postup neunikne, závěr ale nezvládly a muselo se prodlužovat.

Slovenský tým táhla hráčka Gambrinusu Brno Zuzana Žirková, která se s 23 body stala nejlepší střelkyní zápasu. Právě ona ale v rozhodujících chvílích prodloužení minula a z postupu se radoval soupeř.

Ve druhém dnešním čtvrtfinále potvrdily roli favoritek Španělky, přestože jim úvod duelu s Itálií vůbec nevyšel. Po sérii tříbodových pokusů prohrávaly 1:12, v poločase už ale o bod vedly. Po přestávce na palubovce jasně dominovaly a nakonec vyhrály 61:42.

Čtvrtfinále basketbalového ME žen v Rize:
Bělorusko - Slovensko 70:68 po prodl. (36:23, 60:60)
Španělsko - Itálie 61:42 (29:28)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.