Hlavní obsah

Házenkáři mají na ME ve skupině Francii, Španělsko a Maďarsko

VÍDEŇ

Opět s Francií a dále se Španělskem a Maďarskem se utkají čeští házenkáři v základní skupině D ve Wiener Neustadtu na mistrovství Evropy, které se uskuteční od 19. do 31. ledna 2010 v Rakousku. Rozhodlo o tom středeční losování ve Vídni.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Filip Jícha střílí během utkání proti Lotyšsku.

Článek

"Je to těžká skupina, ale když chceme něčeho dosáhnout, musíme porážet silné týmy. Berme to jako realitu," uvedl na svazovém webu trenér reprezentace Martin Lipták. "Určitě je to těžká skupina. Favoritem je Francie, ale my se popereme o to, abychom postoupili," konstatoval Jan Filip, křídlo české reprezentace.

Úřadující olympijské vítěze a mistry světa Francouze měli čeští házenkáři už v kvalifikační skupině a dokázali je v Brně porazit. "Můžeme se na další střetnutí dívat poměrně optimisticky, ale Francii jsem nechtěl," řekl Lipták. "Španělsko umí postavit velmi dobrý tým a je to těžký soupeř, přestože se mu na posledním mistrovství světa nedařilo. Maďaři jsou hratelní, ale je to velmi nevyzpytatelný soupeř," dodal.

"Francie je momentálně nejlepší tým na světě. Španělsko je nepříjemný soupeř, který částečně obměnil kádr, ale určitě bude silný a bude se chtít revanšovat za nepovedené poslední mistrovství světa. Maďaři jsou taková evropská stálice a velmi kvalitní soupeř se dvěma výbornými brankáři," zhodnotil Filip české protivníky.

Češi se na evropském šampionátu pokusí vylepšit výsledky z posledních velkých turnajů. Na MS v Německu 2007 skončili dvanáctí a na letošní šampionát vůbec nepostoupili, loni na ME v Norsku prohráli všechny tři zápasy ve skupině.

Rozlosování základních skupin ME 2010:
Skupina A (Štýrský Hradec): Chorvatsko, Rusko, Norsko, Ukrajina.
Skupina B (Linec): Dánsko, Island, Rakousko, Srbsko.
Skupina C (Innsbruck): Německo, Švédsko, Polsko, Slovinsko.
Skupina D (Wiener Neustadt): ČR, Francie, Španělsko, Maďarsko.

Reklama

Související témata: