Hlavní obsah

Kouč Jackson po poradě s lékaři povede dál šampiony NBA Lakers

LOS ANGELES

Basketbalisty Los Angeles Lakers povede i v příští sezóně Phil Jackson, který letos získal s týmem svůj desátý titul v NBA, což se žádnému jinému trenérovi nepovedlo. Legendární kouč, jenž v září oslaví 64. narozeniny, se rozhodl pokračovat poté, co k tomu dostal svolení lékařů.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Trenér Los Angeles Lakers Phil Jackson

Článek

Jackson podstoupil v uplynulých letech operaci srdce a obou kyčelních kloubů. Po letošním finále s Orlandem si postěžoval, že mu neprospívají noční přelety mezi zápasy. Kvůli otokům na nohách vynechal v sezoně dva zápasy. Po konzultaci s lékaři se ale rozhodl, že dodrží smlouvu s Lakers, která platí ještě na jeden rok s opcí.

"Věřím, že dokážu plnohodnotně zvládnout další sezonu i další dlouhou cestu v play off," uvedl Jackson, který vybojoval s Lakers čtvrtý titul. Předtím šestkrát triumfoval v NBA na lavičce Chicaga Bulls.

V kádru losangeleského celku přivítá na podzim novou hvězdu. Kobeho Bryanta a spol. posílí z Houstonu Ron Artest, jenž podle televizní stanice ESPN podepíše s Lakers tříletou smlouvu na 18 miliónů dolarů.

Devětadvacetiletý basketbalista patří k nejlépe bránícím hráčům v NBA. Během působení v Indianě na sebe v roce 2004 upozornil účastí v hromadné rvačce s fanoušky Detroitu, kvůli níž pak přišel o zbytek sezóny a zmeškal tak 73 zápasů.

Mistrovský tým naopak opustí Trevor Ariza, jenž jako volný hráč zamíří opačným směrem do Houstonu. S Rockets se prý dohodl na pětiletém kontraktu v hodnotě 33 milionů dolarů.

Reklama