Hlavní obsah

České volejbalistky prohrály v přípravě s Německem

BRNO

České volejbalistky prohrály v Brně v prvním ze tří přípravných utkání před kvalifikačním turnajem o postup na mistrovství světa s Německem 2:3. Po předcházejících třech zápasech obou týmů koncem června v Německu se české reprezentantky výrazně zlepšily.

Článek

"Určitě jsme dnes odehráli nejpovedenější utkání ze vzájemných čtyř duelů. Zlepšili jsme se zejména na servisu, kde jsme soupeřky přehrávali," řekl asistent trenérky Táni Krempaské Ondřej Marek. České hráčky zvládly koncovku prvního setu, v němž diktovaly tempo nejen v útoku, ale také v obraně. Tento výkon ještě zopakovaly ve třetím setu. V závěrečných dvou sadách se už prosadily zkušenější Němky.

"Zkoušeli jsme ještě varianty v sestavě a také herní kombinace. Dnešní utkání nám hodně napovědělo při krystalizování sestavy před kvalifikačním turnajem v Itálii. Ve zbývajících dvou zápasech se už představíme v nejsilnější sestavě," dodal Marek.

Přípravné utkání volejbalistek v Brně (hráno "za zavřenými dveřmi"):
Česko - Německo 2:3 (20, -18, 19, -22, -12)
Sestava ČR: Mühlsteinová, Havlíčková, Havelková, Matuszková, Plchotová, Hasalíková, libero Tomanová - Vlásková, Jášková.

Reklama

Související témata: