Hlavní obsah

James se zdráhá prodloužit smlouvu v Clevelandu

AKRON

Basketbalista LeBron James podle svého vyjádření pravděpodobně nepřijme nabídku na prodloužení smlouvy, kterou mu předložil jeho tým Cleveland Cavaliers. Nejužitečnější hráč uplynulého ročníku NBA chce o dalším kontraktu jednat až po skončení nové sezony z pozice volného hráče.

Článek

Stávající kontrakt podepsal čtyřiadvacetiletý basketbalista v roce 2006. Jamesovi sice zaručuje 15,7 miliónu dolarů (286 miliónů korun) ročně, nezařazuje ho ale ani do první desítky nejlépe placených hráčů soutěže. Cleveland nabídl rodákovi z Akronu prodloužení kontraktu v červenci.

"V roce 2006 jsem podepsal smlouvu s opcí. Nedávalo by smysl podepisovat teď novou nabídku, když si chci nechat dveře otevřené pro všechny příležitosti," řekl James v pátek novinářům.

Popřel ale, že nabídku odmítl, protože v Clevelandu nechce pokračovat. V týmu se prý cítí dobře a spolu s novou posilou Shaquillem O'Nealem, dosavadní hvězdou Phoenixu, ho chce nasměrovat k triumfu v NBA.

James v minulém ročníku soutěže dovedl Cleveland k prvenství v základní části, avšak v play-off s týmem nestačil v konferenčním finále na Orlando Magic. Za své výkony dostal jako první hráč Clevelandu v historii cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy.

Reklama

Související témata: