Hlavní obsah

Finálová část MS basketbalistek 2010 bude v Karlových Varech

PRAHA

Dějištěm závěrečných bojů mistrovství světa basketbalistek, které se v příštím roce uskuteční v České republice, bude nová multifunkční hala v Karlových Varech. Základní i osmifinálové skupiny se odehrají v Brně a Ostravě. V pondělí to oznámila Česká basketbalová federace (ČBF).

Foto: Jan Sokol, ČTK

Multimediální kostka v karlovarské multifunkční aréně.

Článek

O definitivním složení pořadatelských měst se rozhodlo po inspekční návštěvě sportovního ředitele světové federace FIBA Lubomíra Kotleby a technického ředitele FIBA Predaga Bogosavljeva minulý týden v České republice. Inspekce vyhověla žádosti výboru ČBF uspořádat šampionát kromě Brna a Ostravy, které na pořádání kandidovaly, také v nové hale v Karlových Varech.

"Jsem potěšen výsledkem jednání s generálním sekretářem FIBA Partickem Baumannem, který dnes definitivně potvrdil tři pořadatelská města pro mistrovství, termín a místo losu turnaje," uvedl po dnešním setkání v Ženevě předseda ČBF Miroslav Jansta.

Šampionát se uskuteční v příštím roce od 29. září do 3. října. Základní skupiny se odehrají ve vítkovické ČEZ Areně v Ostravě a v Městské hale na Vodové v Brně. Obě města budou rovnoměrně hostit vždy po dvou základních čtyřčlenných skupinách, z nichž pak vzniknou dvě osmifinálové skupiny po šesti účastnících. Finálová část, tedy čtvrtfinále, semifinále a finále a všechny zápasy o umístění se odehrají v KV Areně v Karlových Varech.

V současnosti jsou známa jména evropských účastníků - hrát budou Francie, Rusko, Španělsko, Bělorusko, Řecko a jako pořadatel Česká republika. Jistou účast mají také olympijské vítězky z Pekingu USA. Dalšími účastníky se na základě regionálních kvalifikací stanou tři týmy z amerických kontinentů, tři z Asie, dva z Afriky a jeden z Oceánie. Losování mistrovství světa proběhne dne 24. listopadu v Karlových Varech, kdy již budou známi všichni účastníci.

Reklama