Hlavní obsah

Basketbalový talent Satoranský definitivně odchází do Sevilly

PRAHA

Basketbalový klub USK Praha se definitivně dohodl se španělským celkem Cajasol Sevilla na přestupu sedmnáctiletého rozehrávače Tomáše Satoranského. Historicky nejmladší český reprezentant sice svůj úmysl přestoupit do Španělska oznámil už během července, ale až nyní byly dotaženy všechny náležitosti transferu. ČTK to oznámil tiskový mluvčí a člen výboru USK Petr Jachan.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Satoranský (vpravo) se snaží obejít Ukrajince Gilebova.

Článek

Satoranský v USK strávil celou dosavadní kariéru a nyní odchází na první zahraniční angažmá. Přestože se o něj zajímala řada zahraničních klubů, nakonec dal přednost Seville a španělské ACB lize, nejlepší evropské soutěži.

"Jednání mezi USK Praha a Sevillou sice trvala dlouho, ale ve spolupráci klubů a Tomášova agenta Phillipa Paruna se podařilo dosáhnout úspěšného řešení nejen pro všechny zúčastněné strany, ale věříme, že i pro celý český basketbal. A to nejen přestupem Tomáše právě do Sevilly, ale i otevřením možností další spolupráce na úrovni klubů," uvedl Jachan.

Satoranský byl se Sevillou v kontaktu několik měsíců, už v létě byl přesvědčený, že zamíří právě tam. Dlouho však trvalo, než dospěly k finální dohodě i oba kluby. "Sevilla má filozofii podobnou jako USK, také hodně sázejí na mladé. Měl bych tam mít dost prostoru," vysvětloval v červenci Satoranský, proč se po dlouhých úvahách rozhodl pro Sevillu.

Jeden z největších talentů českého basketbalu nyní zažívá zklamání z vyřazení českého týmu z elitní evropské divize, z níž Češi sestoupili minulý čtvrtek. Satoranský by se do přípravy v Seville měl zapojit během září.

Reklama