Hlavní obsah

Beachvolejbalistky Nováková s Háječkovou skončily v Haagu čtvrté

HAAG

Plážové volejbalistky Soňa Nováková a Lenka Háječková obsadily na turnaji Světového okruhu v Haagu čtvrtou příčku. V dopoledním semifinále nejprve nestačily na nejvýše nasazený pár Larissa, Juliana z Brazílie, poté podlehly v boji o bronz i jejich krajankám Vivianě a Angele Vieiraové.

Článek

První set semifinálového utkání měl od začátku jednoznačný průběh, český pár nakonec uhrál 11 bodů. "Rozstřílely nás podáním. Ve druhém setu jsme se držely, ale nakonec to stačilo jen na 17 bodů. Překvapení se zkrátka nekonalo," komentovala pro ČTK duel proti stříbrným medailistkám z nedávného MS Nováková.

Také do utkání o třetí místo nastoupily lépe Brazilky, které vyhrály hladce první sadu 21:14. Češky jim však oplatily podobnou mincí (21:15) a v tie-breaku ještě vedly 6:4. Poté však sérií sedmi přesných servisů či úspěšných bloků naděje na český úspěch zhasly. Nováková s Háječkovou i po prohře 11:15 zaznamenaly největší společný úspěch a v Haagu vyhrály pomyslnou soutěž zbytku světa, medailové pozice si totiž podmanily pouze Brazilky.

V mužské kategorii se české dvojici Přemysl Kubala, Petr Beneš stali osudnými Rakušané Florian Gosch a Alexander Horst. Ti nejprve vyhráli vzájemný duel prvního kola a na konečnou sedmou příčku odsoudili české reprezentanty i v opravném pavouku. I tak zaznamenali Kubala s Benešem nejlepší společný výsledek na Světovém okruhu.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů a žen v Haagu:
Ženy:
Semifinále: Larissa, Juliana (1-Braz.) - Nováková, Háječková (12-ČR) 2:0 (11, 17), Talita, Antonelliová (2-Braz.) - Vivian, Vieiraová (11-Braz.) 2:0 (18, 16).
Muži:
Opravy - 5. kolo: Gosch, Horst (13-Rak.) - Kubala, P. Beneš (20-ČR) 2:0 (16, 19).

Reklama

Související témata: