Hlavní obsah

Házenkáři Dukly v prvním duelu s norským Haslumem remizovali

PRAHA

Házenkáři Dukly Praha remizovali v úvodním utkání prvního kola Poháru EHF s norským Haslumem 24:24, přestože v závěru vedli o tři branky. Odveta se hraje v neděli opět v Praze v hale na Podvinném mlýně.

Článek

"Nám se povedl vstup do utkání, který byl podpořen výkonem brankáře Petržaly v celém průběhu zápasu. Bohužel jsme se nedokázali dostat do většího brankového rozdílu a polevili jsme při vstupu do druhé půle," uvedl trenér Pavel Pauza.

"Pak se nám znovu podařilo odskočit, ale doplatili jsme na vyloučení v závěru zápasu. Zítra se začíná od nuly a já věřím, že dokážeme hráče nabudit a postoupit," dodal kouč Dukly.

První poločas byl dlouho vyrovnaný a Dukle se nepodařilo odskočit na rozdíl více než dvou branek. Až těsně před pauzou si Pražané vypracovali náskok 15:12. Třígólové vedení Dukle ale dlouho nevydrželo, neboť soupeř dokázal vyrovnat na 15:15. V 38. minutě se dokonce Haslum dostal do vedení 17:16.

Dukla ale sérii čtyř gólů otočila a tříbrankový náskok si udržovala až do stavu 24:21 v 57. minutě. Koncovka však vyšla lépe Norům.

První utkání 1. kola Poháru EHF házenkářů:
Dukla Praha - Haslum HK (Nor.) 24:24 (15:12)
Nejvíce branek: Polášek a Piskač po 5, Kotrč 4/2, Král 4, Lehocký 3 - Westgaard 7/1, Guntner 6, Tobiassen a Robin po 4. Rozhodčí: Jurinovič, Mrvica (oba Chorv.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 1/1. Vyloučení: 4:3. Diváci: 280.

Reklama