Hlavní obsah

Basketbalista Iverson bude hrát NBA za Memphis

NEW YORK

Basketbalová hvězda Allen Iverson bude v nadcházející sezóně hráčem Memphisu. Čtyřiatřicetiletý Američan, jenž v poslední sezóně hájil barvy Detroitu, se dohodl s vedením Grizzlies na podmínkách smlouvy. Podle médií by mu měl jednoletý kontrakt přinést 3,5 miliónu dolarů. Klub svolal u příležitosti angažování nejslavnějšího hráče ve své historii na čtvrtek tiskovou konferenci.

Článek

"Bůh vybral Memphis za místo, kde budu pokračovat v kariéře," oznámil Iverson na internetové komunitní síti Twitter. "Cítím, že jsou rozhodnuti vytvořit vítězný tým, a vím, že jim mohu pomoct," dodal jeden z nejlepších střelců NBA posledního desetiletí.

Iverson hrál 11 sezón za Philadelphii, s níž postoupil jednou do finále play off. Elitní střelec byl v roce 2001 zvolen nejužitečnějším hráčem soutěže, čtyřikrát dal nejvíce bodů v základní části. Před třemi lety přestoupil do Denveru, loni se po úvodních třech utkáních stěhoval do Detroitu. Tam se prvnímu hráči draftu z roku 1996 příliš nedařilo a několikrát se nevešel ani do základní pětky.

Reklama