Hlavní obsah

Trenéři volejbalových reprezentací budou známi do konce roku

PRAHA

Možná až do konce roku zůstanou volejbalové reprezentační výběry mužů i žen bez trenérů. Hlavním koučům Janu Svobodovi i Táně Krempaské skončily smlouvy po zářijových evropských šampionátech; oba v tomto týdnu předloží správní radě svazu své zhodnocení české účasti na ME a funkcionáři poté rozhodnou, zda se obsazení trenérských postů změní, nebo zůstane i v příštím roce stejné.

Článek

Vedení svazu nemusí s řešením trenérské otázky pospíchat, další reprezentační akce totiž přijdou na řadu až na jaře. Ženy budou hrát kvalifikaci ME 2011, muži mají jakožto spolupořadatelská země závěrečného turnaje účast jistou. Na podzim příštího roku pak oba výběry čeká start na mistrovství světa.

Podle generálního sekretáře ČVS Jana Žižky je pravděpodobné, že svaz jmenuje nové trenéry nebo prodlouží smlouvy dosavadním koučům až v závěru roku. "Oba dva trenéři jsou teď pozvaní na správní radu, ve čtvrtek předloží své zhodnocení obou mistrovství Evropy. Ale v nejbližší době nás žádná reprezentační akce nečeká, nemusíme nic řešit v rychlosti," řekl v pondělí Žižka ČTK.

Oba dosavadní trenéři by u národních týmů rádi pokračovali. "Myšlenky po neúspěchu byly různé. Ale do mistrovství světa bych ráda s týmem ještě pracovala. Chtěla bych neúspěch na Evropě napravit, připravit družstvo na kvalifikaci ME. Ale samozřejmě bude záležet na svazu, jestli mi dá ještě důvěru," uvedla Krempaská na iDnes.cz po evropském šampionátu v Polsku, kde český celek obsadil desáté místo. Bývalá vynikající smečařka vede národní tým od roku 2005.

Také Svoboda, který v extralize koučuje Příbram, by na reprezentační lavičce rád zůstal. U národního mužstva krátce před zářijovým ME povýšil z pozice asistenta, poté co ve funkci hlavního kouče nečekaně skončil Zdeněk Haník. Češi na šampionátu v Turecku skončili na posledním místě v základní skupině po prohrách se Srbskem, Itálií i Bulharskem.

Reklama