Hlavní obsah

Nadhazovač Sabathia přiblížil baseballisty Yankees k finále

LOS ANGELES

Baseballisty New York Yankees dělí už jen jediná výhra od postupu do finále zámořské MLB. Klub z Bronxu přiblížil ke Světové sérii nadhazovač C.C. Sabathia, který skvěle zvládl čtvrté utkání semifinále play off a hlavně díky němu tým vyhrál na hřišti Los Angeles Angels 10:1. V sérii vedou Yankees 3:1 na zápasy.

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Radost baseballistů New Yorku Yankees

Článek

Sabathia vydržel nadhazovat osm směn z devíti a pálkařům Angels povolil jen jeden bod. "Máme tým složený z budoucích hráčů Síně slávy a já se hru snažil nekazit," řekl levoruký nadhazovač, který na pálkaře vypustil 101 nadhozů a pět pálkařů sám vyautoval.

Skvělou obranu Yankees znovu podpořil úderný útok. Melky Cabrera doběhl pro čtyři body a Alex Rodriguez i Johnny Damon odpálili shodně dvoubodový homerun. "Takhle šťastný jsem už dlouho nebyl. Chvilku mi trvalo, než jsem se uvolnil," uvedl nejlépe placený hráč soutěže Rodriguez, který poprvé v dresu Yankees naplňuje v play off roli pálkařského lídra týmu.

Pátý zápas série se hraje ve čtvrtek opět v Los Angeles a Yankees v případě výhry postoupí do Světové sérii poprvé od roku 2003.

Baseballová MLB, semifinále play off:
Americká liga:
LA Angels - NY Yankees 1:10 (stav série 1:3).

Reklama