Hlavní obsah

Šampióni Lakers utržili v NBA debakl od Denveru

NEW YORK

Úřadující šampión basketbalové NBA Los Angeles Lakers utrpěl v pátek debakl na palubovce Denveru, který zvítězil 105:79. Hvězdou zápasu byl domácí Carmelo Anthony, jenž nastřílel 25 bodů. Opora mistrovského týmu Kobe Bryant sice v prvním poločase dal 19 bodů, ale po přestávce už žádný koš nepřidal. Ve třetí čtvrtině dali Lakers, kterým chyběl zraněný Pau Gasol, jen osm bodů.

Článek

"Vymlátili z nás duši," posteskl si Bryant. "Nevím, jestli by to bylo jiné, kdyby mohl hrát Pau. Hráli mimořádně dobře," uvedl po výprasku od týmu, který Lakers vyřadili v semifinále play-off na cestě na titulem.

Anthony přiznal, že touha po odplatě hráče Denveru motivovala. "Je to pro nás velké vítězství. Vím, že je ještě brzy, ale je těžké nepropadnout nadšení po takovém zápase. Je to vzkaz nejen pro Lakers, ale celou ligu," řekl lídr nejlepšího týmu Severozápadní divize.

O první místo v divizi se Denver dělí s Portlandem, který zvítězil v New Orleans 86:78. Nevydařenou premiéru na lavičce domácího týmu si odbyl v roli trenéra generální manažer Horners Jeff Bower, jenž navíc přišel o klíčového hráče Chrise Paula. Ten si poranil kotník a bude v sestavě chybět zhruba dva týdny.

I devátý zápas New Jersey v sezoně skončil porážkou. Nets podlehli na hřišti finalisty minulého ročníku Orlanda 72:88. V dresu floridského týmu zářil Dwight Howard, jenž k 26 bodům přidal i skvělou defenzivní práci. Zblokoval pět střel a doskočil 12 míčů.

NBA:
Boston - Atlanta 86:97, Denver - LA Lakers 105:79, LA Clippers - Toronto 89:104, Minnesota - Dallas 77:89, New Orleans - Portland 78:86, New York - Golden State 107:121, Orlando - New Jersey 88:72, Philadelphia - Utah 90:112, Sacramento - Houston 109:100.

Reklama