Hlavní obsah

Bryant v NBA nastřílel i se zlomeným prstem 42 bodů

CHICAGO

Basketbalista Kobe Bryant předvedl v úterý v Chicagu své zatím nejvydařenější vystoupení v této sezóně NBA. Navzdory zlomenému prstu nastřílel 42 bodů a výrazně přispěl k vítězství Los Angeles Lakers 96:87.

Foto: Jim Prisching, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant střílí na koš Chicaga.

Článek

Bryant nastoupil k zápasu s dlahou na ukazováčku pravé ruky, který si zlomil v pátečním utkání proti Minnesotě. "Je to hodně náročné. A to už jsem hrál s bolavým kotníkem a dalšími zlomeninami," prohlásil.

"Nikdo se ho na zranění nesmí ptát. Kdybych to udělal, uškrtí mě," řekl Bryantův spoluhráč Ron Artest. "Když je zraněný, nesmíte se ani zeptat, jak se mu daří. Strašně ho to rozčílí. Navíc to stejně nemá smysl, je to stroj," dodal.

V Houstonu se poprvé po deseti měsících objevil na palubovce Tracy McGrady. Bývalý dvojnásobný nejlepší střelec soutěže nehrál od února kvůli operaci levého kolena.

McGrady odehrál v duelu s Detroitem osm minut a připsal si jednu úspěšnou trojku. Houston nakonec porazil Pistons 107:96.

NBA:
Charlotte - New York 94:87, Chicago - LA Lakers 87:96, Cleveland - New Jersey 99:89, Houston - Detroit 107:96, Miami - Toronto 115:95, Phoenix - San Antonio 116:104, Portland - Sacramento 95:88.

Reklama