Hlavní obsah

Čeští házenkáři podlehli Dánsku a skončili na turnaji poslední

AALBORG

Poslední čtvrté místo obsadili čeští házenkáři na mezinárodním turnaji v Dánsku. V závěrečném utkání v neděli podlehli v Aalborgu 25:29 domácí reprezentaci, která neztratila ani bod. Turnaj byl pro český tým poslední přípravou před mistrovstvím Evropy, které začne 19. ledna v Rakousku.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Odehráli jsme velmi dobrý první poločas a celkově jsme dnes předvedli mnohem disciplinovanější výkon, než tomu bylo proti Slovinsku. Výborně jsme bránili a skvěle chytal Štochl. Zlomilo nás ale neproměňování brankových příležitostí v poslední čtvrtině souboje," řekl trenér Martin Lipták.

Čechům se vydařil první poločas, který vyhráli 15:14. Úvod jim sice nevyšel, ale jejich hru to nepoznamenalo. Obě mužstva se střídala ve vedení a s nejtěsnějším náskokem šli nakonec do kabin Liptákovi svěřenci.

Vyrovnaných bylo i úvodních patnáct minut druhého poločasu, potom ale domácí házenkáři získali sérií pěti branek rozhodující vedení 23:18. Češi mohli ještě zdramatizovat koncovku, v závěru však neproměnili šest slibných příležitostí.

"Na našich střelcích bylo vidět, že třetí zápas za sebou jim již bere hodně fyzických sil. Jsem rád, že se nám daří kombinace, ale bohužel jsme vypracované šance nedokázali proměnit," dodal Lipták.

Mezinárodní turnaj házenkářů v Dánsku
Česko - Dánsko 25:29 (15:14)
Sestava a branky Česka: Galia, J. Štochl - Nocar, Vítek 5, Mičkal 1, Zdráhala, Vraný 2, Kubeš 2, Piskač, Jícha 5/2, Filip 2, Stehlík, Hynek, Číp 6, Sklenák 2/1.
Sedmimetrové hody: 4/3 - 5/3. Vyloučení: 7:7. Diváci: 3546.
Konečné pořadí turnaje
1. Dánsko 6 bodů, 2. Slovinsko 2, 3. Norsko 2, 4. Česko 2.

Reklama

Související témata: