Hlavní obsah

Bývalý baseballista McGwire se přiznal k užívání steroidů

NEW YORK

Bývalý slavný baseballista Mark McGwire se přiznal k užívání steroidů. Šestačtyřicetiletý kouč pálkařů St. Louis dopoval i v roce 1998, kdy překonal rekord MLB v počtu homerunů za sezónu.

Článek

"Přeji si, abych se steroidů nikdy nedotkl. Bylo to šílené a velká chyba. Opravdu se omlouvám," citovala McGwireovo prohlášení agentura AP. Bývalý hráč Oaklandu a St. Louis se stal druhou hvězdou MLB, která se přiznala k užívání steroidů.

Loni v únoru se k dopingu přiznal i nejlépe placený hráč soutěže Alex Rodriguez z New Yorku Yankess. Stín podezření navíc leží i na dalších velkých jménech, jakou jsou například Barry Bonds, Roger Clemens, Sammy Sosa a David Ortiz. Bondse s Clemense kvůli dopingu vyšetřují úřady.

McGwire se rozhodl přiznat poté, co se v St. Louis stal trenérem pálkařů. "Je mi jasné, že lidé se budou ptát, jestli bych všechny ty homeruny odpálil bez steroidů," uvedl vítěz Světové série z roku 1989. "Ale dařilo se mi s dopingem i bez něj. A naopak prožil jsem špatné sezóny se steroidy i čistý," prohlásil.

Do podezření se McGwire dostal před pěti lety, když o dopingu odmítl vypovídat před Kongresem. Po slyšení se vedení MLB rozhodlo zpřísnit tresty za doping. "Baseball je teď jiný, čistší. Jsem rád, že to udělali," uvedl dvanáctinásobný účastník Utkání hvězd.

McGwire v roce 1998 odpálil 70 homerunů. V současnosti drží rekord Barry Bonds se 73 nechytatelnými odpaly za sezónu.

Reklama