Hlavní obsah

V Praze se bude opět hrát Světový okruh v plážovém volejbalu

LOUSANNE

Praha se po roční pauze vrací do kalendáře Světového okruhu v plážovém volejbalu. Stejně jako předloni se nejlepší mužské dvojice sejdou v areálu na Štvanici, turnaj kategorie Open se tentokrát bude hrát od 15. do 20. června. Definitivní podobu kalendáře pro letošní rok zveřejnila mezinárodní volejbalová federace FIVB.

Foto: www.jiri-reichl.cz

Bratři Benešové (vpravo) v souboji s brazilským párem.

Článek

Loni česká metropole v seznamu dějišť Světového okruhu z ekonomických důvodů chyběla, letos se ale beachvolejbalová elita na Štvanici vrátí. V Praze se bude hrát o podíly z celkové dotace 190 000 dolarů.

Před dvěma lety v květnu vyhrála premiérový pražský turnaj Světového okruhu americká dvojice Jacob Gibb, Sean Rosenthal. Nejlepším domácím párem byli Petr Beneš s Martinem Tichým, kteří obsadili 17. místo.

FIVB pak o pražské pokračování v roce 2009 hodně stála, českým pořadatelům se však kvůli ekonomické recesi nepodařilo zajistit sponzorské pokrytí soutěže. Rozpočet předloňského turnaje se pohyboval kolem 12 milionů korun.

Letošní mužský Světový okruh obsahuje 14 turnajů, začne v dubnu v Brasílii a skončí v srpnu v Haagu. Ženy odehrají o jednu soutěž víc, sezóna jim vyvrcholí až na začátku listopadu v Thajsku.

V obou seriálech je šest turnajů zařazeno do vyšší kategorie Grand Slam s dotací 300 000 dolarů. První z grandslamů bude v květnu v Římě, kde se za rok uskuteční mistrovství světa.

Reklama