Hlavní obsah

V NBA prohráli oba lídři konferencí, Cleveland po 13 výhrách

NEW YORK

Oba vedoucí týmy jednotlivých konferencí v basketbalové NBA utrpěly ve čtvrtek těsné domácí porážky. Nejlepší tým soutěže Cleveland přišel o třináctizápasovou vítěznou sérii a podlehl po prodloužení 116:118 Denveru. Nepomohl mu ani nevídaný triple double LeBrona Jamese v podobě 43 bodů, 15 asistencí a 13 doskoků. Los Angeles Lakers prohráli o jediný bod s Bostonem 86:87.

Článek

Jamesovi ukradl show Carmelo Anthony, který dal 40 bodů včetně vítězného koše 1,9 sekundy před koncem prodloužení. James s klaksonem pokus o vítěznou trojku netrefil, stal se nicméně prvním hráčem od roku 1962, který v jednom utkání zaznamenal minimálně 40 bodů, 15 asistencí a 13 doskoků. Tehdy to dokázal Oscar Robertson (42-18-15).

Denver vedl ještě z lavičky trenér George Karl, který před dvěma dny oznámil, že onemocněl rakovinou krku a čeká ho šestitýdenní ozařování a chemoterapie. "Myslím, že jsme ho potěšili. Určitě ho to povzbudilo na duchu. Hrajeme pro něj," řekl Anthony.

Mistrovští Lakers poprvé za poslední dobu citelně postrádali Kobeho Bryanta. Předchozí čtyři zápasy bez své zraněné opory vyhráli, tentokrát jim jeho body chyběly. Nejlepším střelcem zápasu byl bostonský Ray Allen s 24 body.

Basketbalová NBA:
Cleveland - Denver 116:118 po prodl., LA Lakers - Boston 86:87.

Reklama

Související témata: