Hlavní obsah

Boston se po šokující prohře probral a porazil Detroit

BOSTON

Basketbalisté Bostonu si tři dny po šokující domácí porážce od nejslabšího týmu NBA New Jersey spravili náladu a v úterý zvítězili na palubovce Detroitu.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Na výhře Bostonu se velkou měrou podílel i náhradník Nate Robinson (4).

Článek

Na výhře 105:100 měl lví podíl náhradník Nate Robinson, který v poslední čtvrtině od nepříznivého stavu 73:77 trefil tři trojky v rychlém sledu a postaral se o obrat.

Ve svém čtvrtém utkání po příchodu z New Yorku dal nakonec 14 bodů, lepší byli jen hráči základní sestavy Ray Allen (18) a Rajon Rondo (15), kteří na palubovce strávili více než jednou tolik minut.

Boston předvedl týmový výkon, při kterém šest hráčů skórovalo dvouciferně a navrátilci Paulu Pierceovi po dvoutýdenní pauze kvůli zranění k tomu chyběl bod.

Vedoucí tým Atlantické divize věří, že udělal tečku za černým obdobím, v němž prohrál tři ze čtyř zápasů s vrcholem ve zmíněném sobotním duelu s ligovým outsiderem z New Jersey.

"Sezóna je dlouhá a člověk si během ní zažije vrcholy a pády. Když vás postihne horší období, musíte se prostě semknout a pokusit se tomu postavit," řekl Allen.

Týmový výkon stál i za vysokým vítězstvím ligových lídrů z Los Angeles Lakers 122:99 nad Indianou. Špičková individuální představení naproti tomu předvedli Dwyane Wade z Miami, který přispěl 35 body a 12 asistencemi k výhře 110:106 nad Golden State, a Kevin Durant, díky jehož 39 bodům a 10 doskokům Oklahoma zdolala 113:107 Sacramento.

Výsledky NBA:
Detroit - Boston 100:105, LA Lakers - Indiana 122:99, Miami - Golden State 110:106, Oklahoma City - Sacramento 113:107.

Reklama

Související témata: