Hlavní obsah

Čeští házenkáři se utkají O pohár ČT s třemi účastníky ME

PRAHA

Čeští házenkáři se na dubnovém turnaji O pohár České televize utkají s trojicí účastníků mistrovství Evropy Slovinskem, Rakouskem a Ruskem. V tomto pořadí se s nimi výběr Martina Liptáka utká od od 15. do 17. dubna postupně v Zubří, Zlíně a Přerově.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Házenkář Filip Jícha na archivním snímku při utkání se Slovinskemna evropském šampionátu.

Článek

Pro český celek, který na lednovém evropském šampionátu v Rakousku vybojoval osmé místo, to bude první část přípravy na kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2011 ve Švédsku. V play off o postup na šampionát se čeští házenkáři utkají ve dvojzápase s reprezentací Srbska.

Na dubnovém turnaji by měl hrát český tým v nejsilnější sestavě včetně nejlepšího hráče mistrovství Evropy Filipa Jíchy. "Předpokládáme, že budeme hrát v kompletním složení," uvedl trenér Lipták. Do týmu by se mohl vrátit i Pavel Horák, který si v září přetrhl vaz v koleně.

Lipták ale stejně jako při předchozích akcích pozve širší výběr. Zatímco první celek sehraje turnaj v domácím prostředí, záloha složená především z mladých házenkářů nejvyšší domácí soutěže bude startovat na turnaji v Maďarsku.

Program mezinárodního turnaje O pohár České televize
Čtvrtek 15. dubna (Zubří)
16:00 Rakousko - Rusko
18:00 Česko - Slovinsko
Pátek 16. dubna (Zlín)
16:00 Rusko - Slovinsko
18:00 Rakousko - Česko
Sobota 17. dubna (Přerov)
11:00 Slovinsko - Rakousko
13:30 Česko - Rusko

Reklama