Hlavní obsah

Mistrovství Evropy ve stolním tenise se do ČR vrací po čtyřiadvaceti letech

PRAHA

Dlouhých čtyřiadvacet let museli fanoušci stolního tenisu čekat na uspořádání evropského šampionátu v České republice. Nyní se už však dočkali, neboť od 11. do 19. září 2010 bude ostravská ČEZ Arena hostit evropský svátek stolních tenistů.

Článek

"Naposledy se mistrovství Evropy u nás konalo v Praze v roce 1986. Jsme moc rádi, že se po dlouhých čtyřiadvaceti letech podařilo šampionát opět přivést k nám," řekl na úvod čtvrteční tiskové konference ředitel ME Nikolas Endal.

"Předpokládáme, že se mistrovství zúčastní více než šest set hráčů ze sedmačtyřiceti zemí Evropy," uvedl dále Endal. Bojovat se bude o šest titulů, a to v družstvech, dvouhrách a čtyřhrách mužů a žen. Na loňském evropském šampionátu v německém Stuttgartu získalo družstvo žen ve složení Renata Štrbíková, Iveta Vacenovská a Dana Hadačová bronzové medaile.

"Doufám, že družstvo naváže na loňský úspěch a i v Ostravě bude stát na stupních vítězů," přeje si Endal. Na šampionát zamíří i veterán Petr Korbel, kterému v té době bude devětatřicet let. "Jsem rád, že jsem se mistrovství Evropy v České republice dožil," vyprávěl s úsměvem Korbel.

Korbel veří, že družstvo bude bojovat o medaili

"V roce 1986 jsem vše sledoval jako divák na tribuně. Poté se měl evropský šampionát konat u nás v roce 1996, nakonec byl ale přesunut do Bratislavy. Takže jsem opravdu šťastný, že si budu konečně moci zahrát před domácím publikem. Samozřejmě, že kdyby se mistrovství uskutečnilo u nás třeba před deseti lety, kdy jsem byl na vrcholu, bylo by to lepší. I tak ale udělám pro dobrý výsledek maximum," prohlásil stolní tenista.

A jak to vidí s medailovými ambicemi? "Myslím, že šanci máme v družstvech. Základ týmu bych měl tvořit já a Dmitrij Prokopcov. Kdo bude další, se nejspíš rozhodne až podle aktuální formy. Titul nejspíš vyhrají Němci, kteří jsou opravdu dobří. O zbylé medaile ale bude bojovat šest týmů a já si myslím, že my naději na cenný kov máme," uzavřel Korbel, který se chystá už na své čtrnácté mistrovství Evropy.

Šampionát se uskuteční v ostravské ČEZ Areně od 11. do 19. září 2010. Vstupenky budou v předprodeji už od dubna. Cena lístků je od 100 do 300 Kč. Permanentka na celé mistrovství stojí 1500 korun. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Reklama