Hlavní obsah

Vítkovice i Střešovice na úvod semifinále potvrdily roli favoritů

PRAHA

Florbalisté Vítkovic a Střešovic potvrdili v úvodních zápasech semifinále extraligy roli favoritů a ujali se vedení. Úřadující šampion z Ostravy zdolal Mladou Boleslav 5:4, vítěz základní části a vicemistr Tatran rozdrtil v pražském derby Chodov 6:1.

Článek

Vítkovice získaly v úvodní třetině dvoubrankové vedení díky přesilovkovým trefám Patrika Suchánka a Pavla Bruse. Hosté pak čtyřikrát snížili na rozdíl jedné branky, ale domácí dokázali třikrát reagovat a gól Jiřího Boušky na 4:5 přišel až 16 sekund před koncem, takže úřadující šampion těsné vedení udržel.

"O všem rozhodla první třetina," citovaly stránky České florbalové unie trenéra Mladé Boleslavi Jiřího Stožického. "V rámci možností jsme udrželi koncentraci a obrovsky fyzicky náročný zápas jsme zvládli," pochvaloval si vítězný vstup do série kouč Vítkovic Radomír Mrázek.

Tatran dostal do vedení v polovině úvodní třetiny Švéd Johan von der Pahlen, který po 31 vteřinách druhé části přidal i druhý gól. Vlastimil Princ, Michal Jedlička a Milan Fridrich pak získali Tatranu už pětibrankový náskok.

"Byl to výborně odbojovaný a odmakaný zápas z naší strany, fantastický byl gólman Kafka. Dnes jsem byl na lavičce hrdý, že mohu trénovat takovýto tým," prohlásil kouč Střešovic Jan Zahalka. "Myslím si, že dnes výsledek úplně neodpovídá předvedené hře. Jsem zklamaný, že jsme z takového množství šancí nedali branky," dodal kouč Chodova Lukáš Procházka.

Extraliga florbalistů - semifinále, 1. zápasy:
1. SC Vítkovice - Sokol Mladá Boleslav 5:4 (2:0, 2:3, 1:1)
Branky: 5. P. Suchánek, 16. Brus, 24. Juhaňák, 28. L. Hrubý, 54. Kološ - 24. a 60. J. Bouška, 21. P. Bouška, 36. Ekl.
Tatran Střešovice - JM Chodov 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Branky: 10. a 21. Von der Pahlen, 30. Princ, 31. Jedlička, 39. Fridrich, 48. Vávra - 42. Šochman.

Reklama