Hlavní obsah

Incident ve florbalovém semifinále v Ostravě bude řešit disciplinárka

PRAHA

Dohru u disciplinární komise České florbalové unie bude mít nedělní druhý semifinálový duel extraligy mužů mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Emoce v ostravské hale Dubina vyvolal nejdříve nepotrestaný zákrok mladoboleslavského útočníka Petra Novotného na domácího Milana Tomašíka.

Foto: Sport.cz

Florbalisté Vítkovic se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

Následně jeden z fanoušků napadl na trestné lavici sedícího hostujícího Lukáše Brychcu, jehož šel Novotný bránit a dostal od sudích Libora Gavlase a Lukáše Mikuly červenou kartu číslo tři.

Incident se odehrál v 58. minutě za stavu 10:6 pro Vítkovice, které nakonec vyhrály 12:6 a vedou před sobotním pokračováním v Mladé Boleslavi v sérii na tři vítězné zápasy 2:0. Disciplinární komise se bude případem zabývat ve čtvrtek, na kdy byli osobně pozváni všichni účastníci incidentu z obou oddílů. Disciplinárka bude mít k dispozici také zápis o utkání a oficiální zprávu od rozhodčích a delegáta.

Závěr zápasu se zvrtl především po zákroku Novotného na Tomašíka, který utržil tržnou ránu v obličeji a musely ji v nemocnici spravit čtyři stehy. Faul nebyl potrestán, Novotný šel pykat na pět minut a do konce utkání až za zapojení do bitky s divákem.

"Extrémní zákrok" 

Podle trenéra Vítkovic Radomíra Mrázka byl zákrok na Tomašíka hodně nebezpečný. "Předtím tam byla spousta faulů, ale tohle byl extrém. To byla taková pecka, že nechci přemýšlet, co by se stalo, kdyby ho trefil do oka," řekl oficiálním stránkám České florbalové unie Mrázek. Slíbil, že při pokračovaní tvrdé hry Středočechů jeho tým oplatí stejnou mincí.

Sám Novotný po zhlédnutí záznamu v televizi přiznal, že měl být potrestán, přestože předtím v emocích viděl situaci trošku jinak. "Ten zákrok na Milana byl opravdu ošklivý, vůbec se nedivím, že to hráče z Vítkovic tak rozlítilo. Měl jsem určitě dostat trest," řekl Novotný serveru florbal.cz.

"Je mi to ale opravdu líto. S Milanem se známe z reprezentace, nikdy bych nechtěl někoho takhle zranit. Za tím, že to nebyl úmysl, si stojím. Měl jsem ten loket hodně vysoko, ale byla to nešikovnost," dodal.

Chytil hráče pod krkem 

Jeho zákrok vyvolal emoce 500 diváků v hale, následně došlo k výměně názorů hostujících hráčů se zástupcem sponzorů Vítkovic Martinem Čépem. Nejdříve Brychca údajně Čépeho nevybíravě slovně napadl, ten pak vstoupil na hrací plochu a chytil mladoboleslavského hráče pod krkem. Poté přispěchal Novotný, který svalil útočníka k zemi.

"Došlo k fyzickému kontaktu, Lukáše Brychcu jsem ale neudeřil, neinzultoval. Byl jsem jím slovně vyprovokován, měl hodně ostrý slovník a pouštěl se do hodnocení mého vzhledu," řekl pro florbal.cz Čépe, který scházel po tribuně, aby prý autem odvezl zraněného Tomašíka do nemocnice. "Zvedl jsem se z tribuny a šel jsem dolů ke stolku časoměřičů pro klíče od auta," vysvětlil.

Vítkovice čeká od disciplinární komise zřejmě peněžitý trest, případně zákaz startu v domácí hale, ale pro případné finále se stejně klub chystá hrát na zimním stadiónu. "Beru to na svou hlavu, byl to můj zkrat a já také ponesu následky, Vítkovice za to vůbec nemůžou. Já to zaplatím," doplnil Čépe.

S Brychcou se prý i spojil. "Dneska jsme se spolu bavili. Tekly tam nervy. I Brychca bral, že to bylo oboustranné. Potvrdil mi to, že nemá žádné zranění," dodal.

Novotný prý při napadení spoluhráče jednal instinktivně. "Viděl jsem, že dotírání toho diváka přesáhlo určitou mez. Zapravdu mi dokonce dali i lidi z Vítkovic. Nevím, s tím vyloučením jsem se ještě nesrovnal. Ani nevím, co k tomu říct. Jen by mne opravdu mrzelo, kdybych kvůli tomuto incidentu musel vynechat domácí zápasy," řekl hned po utkání ofenzivní lídr Mladé Boleslavi.

Trest ho ale zřejmě nemine. "Hráli jsme mizerně a nezasloužili si vyhrát. Celé to vygradovalo tou červenou kartou. Těžko se k tomu vracet. Za mě můžu říct, že to byla hodně smutná tečka za špatným víkendem," nechtěl se už Novotný s větším časovým odstupem k incidentu vracet.

Reklama

Související témata: