Hlavní obsah

Ilgauskas si za Washington nezahrál ani jeden zápas a po měsíci se vrátil do Clevelandu

Cleveland

Litevský basketbalista Žydrunas Ilgauskas se vrátil po měsíci do Clevelandu, kde působil od roku 1997. Cavaliers vyměnili v únoru čtyřiatřicetiletého pivota do Washingtonu, za nějž ovšem rodák z Kaunasu neodehrál ani jeden zápas.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Shaquille O'Neal (vpravo) si kvůli palci nezahraje do konce sezóny, a tak má Žydrunas Ilgauskas šanci hrát v základní sestavě Clevelandu.

Článek

Ilgauskas se dohodl v Clevelandu na smlouvě do konce sezóny a měl by hrát už v dnešním duelu NBA na palubovce New Orleans. "Kdybych odešel a tým by beze mě získal titul, nikdy v životě bych si to neodpustil," vysvětlil Litevec, proč se rozhodl vrátit do klubu, v němž si v této sezóně příliš radosti neužil.

Ilgauskas se poprvé v kariéře dostal do pozice náhradníka poté, co Cavaliers získali loni v létě na pozici pivota hvězdného Shaquillea O'Neala. Vztahům s koučem Mikem Brownem také příliš nepomohlo, že ho nepostavil do zápasu, v němž měl překonat klubový rekord v počtu odehraných utkání.

To se litevskému basketbalistovi nakonec povedlo 2. prosince. O dva a půl měsíce ovšem následoval šok, když ho generální manažer Danny Ferry, jeho bývalý spoluhráč a předchozí držitel rekordu, vyměnil v rámci obchodu mezi třemi týmy do Washingtonu.

Wizards nicméně neměli o zkušeného pivota zájem a týden po výměně ho vyplatili ze smlouvy. Ačkoli Ilgauskase lákalo několik klubů, on se rozhodl k návratu do Clevelandu. Musel však počkat povinných 30 dní, což je lhůta v pravidlech pro návrat do předchozího klubu.

Ve staronovém týmu, který vede tabulku NBA, nyní nejspíš dostane více šancí než v dosavadním průběhu sezóny. O'Neal si totiž po operaci palce na ruce do konce základní části nezahraje.

Výsledky NBA:
Dallas - LA Clippers 106:96, Detroit - Indiana 83:98, New York - Denver 109:104, Washington - Charlotte 86:95 po prodl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články