Hlavní obsah

Basketbalistka Veselá zamíří po sezóně do WNBA

PRAHA

Basketbalová reprezentantka Jana Veselá bude hrát jako šestá Češka zámořskou soutěž WNBA, a to za Seattle Storm. Šestadvacetiletá křídelní hráčka má v ruce oficiální pozvánku do předsezonního tréninkového kempu, což americký klub oznámil na začátku března, ale na soupisce pro nový ročník ještě nefiguruje. Podle všeho s ní však trenér Brian Agler počítá na celou sezónu.

Článek

"Tak nějak jsem to pochopila," řekla serveru basketmag.cz Veselá, v současnosti hráčka Valencie, se kterou bude v příštím týdnu hostit Final Four Evropské ligy.

Tréninkový kemp v zámořském klubu začne v dubnu a 16. května odstartuje soutěž. Na začátku května ale teprve skončí španělská liga. "Do Seattlu přijedu, když bude v podstatě po kempu. Takže si myslím, že to bude už přímo do týmu a že se mnou trenér počítá," uvedla Veselá. Na spolupráci se s koučem dohodla přímo ve Valencii, kam za ní během sezony přijel.

Angažmá v Americe by nemělo ohrozit účast jedné z opor národního týmu na mistrovství světa, které bude pořádat v září Česká republika. Veselá však neabsolvuje s týmem drtivou část přípravy. "Samotné je mi to blbé," přiznala v deníku Sport. Má prý ale dohodu s koučem Luborem Blažkem, podle které budou spolu v kontaktu a příchod k týmu na poslední chvíli by neměl být problém. "Stihne se obojí. Start ve WNBA je splnění jednoho snu. Moc se těším," dodala Veselá.

V zámořské WNBA dosud působily pouze Eva Horáková (za svobodna Němcová), Romana Hamzová, Zuzana Klimešová, Michaela Ferančíková (Pavlíčková) a Kamila Vodičková, která v roce 2004 získala právě se Seattlem titul. Veselá se sejde v jednom týmu například s hvězdnou Australankou Lauren Jacksonovou či dvojnásobnou olympijskou vítězkou Sue Birdovou, které už za Storm hrály i spolu s Vodičkovou.

Reklama

Související témata: