Hlavní obsah

Denver podlehl San Antoniu a zhoršil si pozici pro play-off

DENVER

Basketbalisté Denveru prohráli na vlastní palubovce se San Antoniem 85:104 a přišli o vedení v Severozápadní divizi. Zároveň jim hrozí, že nezačnou úvodní kolo play-off doma.

Článek

"Každá porážka je v této části sezóny drahá," uznal se 27 body nejlepší střelec zápasu Chauncey Billups. Jeho tým má dva zápasy před koncem základní části stejnou bilanci jako Utah. Radost může kouči Nuggets dělat snad jen návrat Kenyona Martina, jenž vynechal 18 zápasů kvůli zraněnému kolenu.

Zdařilou generálku na vyřazovací boje má za sebou Boston, který vyhrál v Milwaukee 105:90. Právě s tímto soupeřem by se mohli Celtics utkat hned v úvodním kole a na atmosféře to bylo znát. Už minulý měsíc předvedly oba týmy ve vzájemném duelu velmi tvrdou hru, tentokrát závěr opět nezvládly. Kouč Milwaukee Scott Skiles byl vykázán z lavičky a hostující Glen Davis si zaboxoval s Kurtem Thomasem. Hostující hvězdu Kevina Garnetta raději kouč Bostonu šetřil.

Domácí do konce sezóny postrádají zraněného Andrewa Boguta, a tak nastupují bez klasického pivota. Jejich konto zatížil nejvíce 24 body Paul Pierce, o tři méně zaznamenal Ray Allen, jenž neminul ani jeden z 11 trestných hodů.

Také Dallas uspěl na palubovce soupeře, v Sacramentu se blýskl 39 body Dirk Nowitzki. Díky výhře 126:108 má Dallas jistotu, že bude play-off začínat doma, v Západní konferenci mu již patří druhé místo za suverénními Lakers. Vedle německého basketbalisty se dařilo i Jasonu Kiddovi, jenž si připsal druhý triple double v sezóně.

NBA:
Charlotte - Detroit 99:95, Denver - San Antonio 85:104, Indiana - New Jersey 115:102, LA Clippers - Golden State 107:104, Memphis - Philadelphia 101:120, Milwaukee - Boston 90:105, Sacramento - Dallas 108:126, Washington - Atlanta 95:105.

Reklama