Hlavní obsah

Házenkářky Slavie dělí od titulu jediná výhra

PRAHA

Házenkářky pražské Slavie vyhrály i druhé finále české části interligy proti Veselí nad Moravou. Po domácím vítězství 29:24 je od titulu dělí jediný triumf. Na rozdíl od sobotního duelu držely Moravanky krok s vítězkami základní části 50 minut, závěr ale jasně vyzněl pro favorizované Pražanky.

Článek

"Zápas byl úplně jiný než ten první. Tak jak jsme se v sobotu dostávali snadno do šancí, to dnes neplatilo, to se nám nedařilo. Nešel nám tolik ani postupný útok. Byl to boj," řekl ČTK trenér Slavie Petr Pína.

Skóre se v úvodních minutách neustále přelévalo a větší než dvoubrankový náskok si ani jeden tým nevytvořil. Domácí se opět mohli spolehnout na střelecké schopnosti Kláry Černé, hostující tým často těžil z brejků. Veselí vyhrálo poločas 13:12, v 37. minutě ale bylo opět srovnáno.

K rozhodujícímu trháku nasadila Slavia deset minut před koncem a šňůrou pěti branek duel rozhodla. "Soupeřkám se v úvodu druhého poločasu zranila Romanová a to bylo hodně znát. V závěru jsme měli jasně navrch," dodal slávistický kouč.

Nemyslí si ale, že by už bylo o mistrovi rozhodnuto. Za klíčový považuje následující duel, který se odehraje na Moravě 8. května. "Já osobně na něj vsadím vše. Pokud bychom neuspěli, tak si myslím, že ve čtvrtém do toho Veselí dá všechno a pak by se zřejmě rozhodovalo až v pátém duelu v Praze," řekl Pína.

Finále české části play-off házenkářské interligy žen - 2. zápas:
Slavia Praha - Veselí nad Moravou 29:24 (12:13), stav série 2:0.
Nejvíce bodů: Černá 8, Kutlvašrová 7/2, Knedlíková 4 - Štěrbová, Chmelařová a Kočí po 5. Rozhodčí: Karlubík, Struhár (oba SR). Sedmimetrové hody: 6/4 - 3/3. Vyloučení: 4:5. Diváci: 150. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: