Hlavní obsah

Do volejbalové reprezentace se vrací zkušená blokařka Ritschelová

PRAHA

Volejbalistka Marcela Ritschelová se po osmi letech vrací do reprezentace. Sedmatřicetiletou vicemistryni Evropy z roku 1993 zařadil nový trenér národního týmu Jiří Šiller do širší nominace na kvalifikaci mistrovství Evropy, jejíž první turnaj se uskuteční od 21. do 23. května v Karlových Varech.

Článek

Ritschelová, která hraje už čtrnáct sezón v Itálii, se s reprezentačním dresem původně rozloučila po mistrovství světa v roce 2002. "S holkama bych odtrénovala na začátku soustředění pár dní, aby se vidělo, jestli mohu týmu pomoci a byla bych tam co platná. Přeci jen je mi 37 let a mám rodinu, není to pro mne jednoduché," citoval ji web volleycountry.com.

Trenér Šiller, který po loňském mistrovství Evropy nahradil u reprezentačního týmu Táňu Krempaskou, zařadil do širší nominace 20 volejbalistek. Devět jich hraje v domácí extralize, z toho pět v Brně, jedenáct v zahraničních soutěžích.

Český výběr se v Karlových Varech střetne s Rakouskem, Maďarskem a Francií, druhý kvalifikační turnaj je na programu o týden později ve Francii. Přímo na ME 2011 do Itálie a Srbska postoupí jen vítěz, druhý tým konečné tabulky čeká baráž.

Širší nominace:
Havelková (Busto Arsizio/It.), Havlíčková (Urbino/It.), Ritschelová (Castellana Grotte/It.), Barborková (Stuttgart/Něm.), Jelínková (Münster/Něm.), Adlerová (Izmir/Tur.), Bucková (Cannes/Fr.), Mühlsteinová (Panathinaikos/Řec.), Pastulová (Schwechat/Rak.), Plchotová (Konstanca/Rum.), Horká (Bielsko Biala/Pol.), Jášová, Kubínová, Melichárková, Straková, Svobodníková (všechny Brno), Kallistová, Vanžurová (obě Olymp Praha), Tomanová (Prostějov), Chalcarzová (Olomouc).

Reklama