Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu vyřadili z play-off NBA San Antonio

SAN ANTONIO

Basketbalisté Phoenixu postoupili nečekaně hladce do finále Západní konference NBA. V neděli porazili San Antonio na jeho hřišti 107:101 a v sérii triumfovali 4:0 na zápasy. Hrdinou čtvrtého duelu byl rozehrávač Steve Nash, který závěrečnou čtvrtinu odehrál se silně oteklým pravým okem.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Basketbalisté Phoenixu Steve Nash (vpravo) a Jason Richardson

Článek

"Vůbec nic jsem neviděl," řekl po zápase Nash, kterého ve třetím dějství zranil nechtěným úderem loktem Tim Duncan. Hvězda Phoenixu se však po krátkém ošetření vrátila se šesti stehy do hry a ve čtvrté části pomohla k výhře deseti body. Celkem Nash nasbíral dvacet bodů a devět asistencí.

"Měl jsem strach, že už nebudu moci hrát. V poslední době jsme se Spurs často prohráli, takže jsem rád, že jsme využili možnost je vyřadit," přidal Nash. Phoenix narazil v play off na San Antonio popáté od roku 2003, ale poprvé dokázal soupeře vyřadit.

Ve finále Západní konference se Suns utkají s vítězem série mezi Los Angeles Lakers a Utahem, ve které Lakers vedou 3:0 na zápasy.

Ve Východní konferenci porazil Boston 97:87 Cleveland a srovnal stav série na 2:2. Rajon Rondo k výhře přispěl triple-doublem, když nasbíral 29 bodů, 18 doskoků a 13 asistencí. Celtics se tak i díky němu oklepali z vysoké předchozí prohry 95:124, která pro ně byla nejtěžší domácí prohrou v play off.

"Po tom, čím jsme si prošli, jsme vítězství potřebovali," řekl Rondo. "Snažil jsem se hrát agresivně a kluci hodně stříleli," dodal.

Hvězda Clevelandu LeBron James, kterého stále trápí bolavý loket, nasbíral 22 bodů. "Rondo rozhodl. Je jako motor, který pohání jejich tým. Předvedl neuvěřitelný výkon," uvedl.

Druhé kolo play-off NBA:
Východní konference - 4. zápas:
Boston - Cleveland 97:87 (stav série 2:2).
Západní konference - 4. zápas:
San Antonio - Phoenix 101:107 (konečný stav série 0:4).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články