Hlavní obsah

Volejbalisté Kubala a Beneš porazili v Polsku olympijského vítěze

MYSLOWICE

Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš porazili na turnaji Světového okruhu v Polsku olympijského vítěze. Držitelé divoké karty zdolali v prvním kole hlavního turnaje slavného Brazilce Emanuela a jeho krajana Alisona 2:1 na sety. Poté uspěli i ve druhém zápase a mají jistotu, že skončí nejhůře devátí.

Článek

Sedmatřicetiletý Emanuel vyhrál ve dvojici s Ricardem olympijské hry v Aténách 2004, o čtyři roky později získali v Pekingu bronz. S Alisonem jsou v Myslowicích nasazeni jako číslo pět. Na třech předchozích turnajích Světového okruhu se pokaždé dostali minimálně do semifinále.

"Porazit takové hráče, to je pro nás samozřejmě skvělé. Navíc je to velká reklama před červnovým turnajem Světového okruhu u nás v Praze," citovala Beneše oficiální stránka soutěže.

V druhém kole svedli čeští volejbalisté další třísetobou bitvu s dvojicí Geor, Gia, kterou tvoří brazilští hráči s gruzínským občanstvím. Po necelé hodině se radovali z postupu do třetího kola, v němž v pátek vyzvou čtvrtý nasazený pár Pablo Herrera a Adrián Gavira ze Španělska.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů v Myslowicích (Polsko):
1. kolo: P. Beneš, Kubala (28-ČR) - Alison, Emanuel (5-Braz.) 2:1 (-18, 18, 13),
2. kolo: P. Beneš, Kubala - Geor, Gia (21-Gruz.) 2:1 (-17, 21, 11).

Reklama