Hlavní obsah

Boston vyrovnal finálovou sérii s Lakers

LOS ANGELES

Basketbalisté Bostonu po výhře 103:94 na palubovce Los Angeles Lakers vyrovnali finálovou sérii play off NBA na 1:1. Kalifornský tým prohrál doma poprvé v letošních vyřazovacích bojích, série se nyní přesouvá na tři zápasy do Bostonu.

Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Tahoun Bostonu Rajon Rondo

Článek

Po skvělém defenzivním výkonu Lakers v prvním zápase tentokrát nenašli domácí recept na dvojici Ray Allen, Rajon Rondo. Čtyřiatřicetiletý Allen stihl nastřílet během prvního poločasu 27 ze svých 32 bodů a celkem zničil soupeře osmi trojkami. Rondo přidal ceněný triple-double, přesto museli o své vítězství Celtics bojovat až do posledních minut.

Lakers po nepovedeném prvním poločasu stav vyrovnali a ještě čtyři minuty před koncem těsně vedli. Závěr však patřil Rondovi, jenž dokázal svými koši utišit halu Staples Center. "Bylo to dílo celého týmu. Ray nás vedl v prvním poločase, v tom druhém jsme trochu zatuhli, ale společně zabrali a získali vítězství," radoval se Rondo, jenž aspiruje na oceněnní pro nejužitečnějšího hráče play off.

V domácím týmu byl nejlepším střelcem s 25 body Pau Gasol, tentokrát mu ale příliš nepomohl Kobe Bryant. Ten brzy nasbíral tři osobní chyby a nedostal se na hřiště tak často jako v minulých zápasech. Jeho 21 bodů je hluboko po osobním průměrem v play off i celé sezoně.

Finále play off NBA - 2. zápas:
LA Lakers - Boston 94:103 (stav série 1:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.