Hlavní obsah

Z basketbalové reprezentace se omluvil i rozehrávač Satoranský

PRAHA

Z letošního programu české basketbalové reprezentace se po Jiřím Welschovi a Janu Veselém omluvil i Tomáš Satoranský. Rozehrávač Sevilly vysvětlil své rozhodnutí velkou zátěží na mistrovství Evropy hráčů do 20 let a přípravou na další sezónu ve španělském klubu.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Satoranský (vpravo) se snaží obejít Ukrajince Gilebova.

Článek

Basketbalové reprezentanty čekají srpnové zápasy evropské kvalifikace se Slovenskem, Kyprem a Švýcarskem. Osmnáctiletý Satoranský v nich ale nenastoupí.

"Po návratu z ME 20 potřebuji nezbytně delší čas na regeneraci. Na ME jsem během jedenácti dnů odehrál devět utkání s průměrem 37 minut, v přípravě pak dalších osm utkání a spolu s dlouhou sezónou v ACB (španělské lize) se nakumuloval neočekávaný objem zátěže," napsal vedení národního mužstva 198 centimetrů vysoký hráč. Ani jeho výkony však výběru do 20 let nestačily k udržení v elitní divizi ME.

Satoranský dá po konzultacích s lékaři přednost rekondičnímu programu. "Druhotným důvodem je tedy návazná intenzivní příprava podle individuálního plánu, směřující k cíli mé významnější role v příštím ročníku ACB, a pokud vše dobře půjde, pak i NBA draft 2011," dodal basketbalista.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články