Hlavní obsah

Basketbalista Krstič se bojí, že ho rvačka připraví o šampionát

BĚLEHRAD

Srbský basketbalista Nenad Krstič se obává, že kvůli rvačce v nedávném přípravném utkání proti Řecku, přijde o nadcházející mistrovství světa v Turecku. Mezinárodní federace FIBA má o případném trestu za incident z minulého týdne rozhodnout do středy. Pivot Oklahomy Krstič při potyčce u střídaček vzal židli a trefil Řeka Janise Burussise do hlavy. Byl zatčen a strávil noc v cele. Podle řeckých zákonů mu za tento přestupek hrozí jen pokuta. Nepříjemnější trest může očekávat od basketbalových funkcionářů.

Foto: ČTK/AP

Nenad Krstič (vlevo) v potyčce v přítelském zápase basketbalistů Srbska a Řecka v Aténách.

Článek

"Nemůžu říct, že bych nebyl nervózní. V klidu mě nechává alespoň to, že už s tím nemůžu nic udělat," prohlásil klíčový muž srbského týmu, jenž podle svých slov vzal židli do ruky v sebeobraně.

Trest hrozí také Miloši Teodošičovi, jenž se za rvačku na hřišti i v tunelu vedoucím k šatnám omluvil. "Stydím se za tu potyčku a omlouvám se lidem v Srbsku i Řecku," kál se hráč Olympiakosu Pireus.

Srbský trenér Dušan Ivkovič se nechal slyšet, že případná suspendace obou hráčů by se prakticky rovnala ztrátě šance postoupit ze základní skupiny na světovém šampionátu. Vicemistry Evropy čekají v Turecku duely s Angolou, Argentinou, Austrálií, Německem a Jordánskem.

Reklama