Hlavní obsah

Volejbalisté ani podruhé neztratili s Kanadou set

CHOCEŇ

Čeští volejbalisté zdolali i v druhém ze tří přípravných utkání před odjezdem na mistrovství světa Kanadu bez ztráty setu. V Chocni dnes trenéři vyzkoušeli netradiční variantu sestavy s univerzálem Davidem Konečným na postu přihrávajícího smečaře.

Článek

Podle hlavního kouče reprezentačního mužstva Jana Svobody si takové řešení vynutila onemocnění smečařů Petra Pláteníka a Jiřího Popelky. Konečný na nezvyklém místě v sestavě obstál. "Víc nás tam dneska určitě trápily jiné věci. Ta úderná síla v útoku i na servisu tím bezesporu vzrostla," řekl ČTK Svoboda.

Ten má přitom v záloze ještě další možnost: přihrávat by mohl i druhý z univerzálů Jan Štokr. "V Odolce jsem ho měl několik let jako přihrávajícího smečaře, na účko přešel vlastně až po odchodu do italské ligy," poznamenal Svoboda.

S dalším třísetovým vítězstvím byl spokojen, třebaže domácí tým podle něj chyboval víc než v úterý. "Ale vždycky jsme si dokázali udělat na začátku náskok a pak už jsme set úspěšně dohráli," prohlásil. "Kanada je dobrý soupeř, na minulém mistrovství světa skončila před námi jedenáctá, teď hráli vyrovnaně s Kubou. Vyhrát nad nimi podruhé 3:0, takového výsledku si cením," dodal Svoboda.

Poslední utkání s Kanaďany sehrají čeští volejbalisté ve čtvrtek od 18:00 ve Svitavách. Šampionát začne pro český tým 25. září, postupně bude hrát v Turíně ve skupině E s Francií, Čínou a favorizovaným Bulharskem.

Reklama