Hlavní obsah

První úkol volejbalistů na MS: porazit Francii

PRAHA

Ve středu dostali volno, dnes odpoledne je čeká cesta do Itálie. Čeští volejbalisté budou chtít v turínské základní skupině od soboty dokázat, že na světovém šampionátu nejsou jen do počtu. Cíl je jasný. Postup do další fáze. Trenér Jan Svoboda tajně doufá, že to bude z druhého místa. „Klíčové jsou úvodní dva zápasy s Francií a Čínou. Na Bulharsko nejspíš nedosáhneme,“ tuší trenér.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér českých volejbalistů Jan Svoboda.

Článek

Poslední tři přípravné duely s Kanadou, která na mistrovství světa také startuje, dopadly jednoznačnými výhrami 3:0. „Sety se ale rozhodovaly v koncovkách, soupeř několikrát vedl a my museli náskok dotahovat. Vyzdvihl bych vnitřní sílu celého družstva,“ pochvaluje si Svoboda. Trápilo ho však zdraví smečařů.

„Bohužel se nám v týmu objevily virózy. Proti Kanadě jsme se museli obejít bez Popelky a Pláteníka. Stoprocentně zdraví zatím nejsme, ale věřím, že všichni hráči budou do prvního utkání s Francií k dispozici,“ doufá Svoboda, jemuž už postupně krystalizuje základní šestka. Jisté místo by v ní měli mít nahrávač Ticháček, smečař Štokr, blokař Veselý a univerzál Hudeček.

Program základní skupiny:
25. září: Česko–Francie, 26. září. Česko–Čína, 27. září: Česko–Bulharsko.
Všechny zápasy začínají v 17 h. Přímé přenosy vysílá Sport 1.

Reklama