Hlavní obsah

Basketbalisté Phoenixu zničili Lakers 22 trojkami

LOS ANGELES

Basketbalisté Phoenixu jsou druhým týmem, kterému se v novém ročníku NBA podařilo porazit úřadující šampióny Los Angeles Lakers. K výhře 121:116 se dopracovali především skvělou střelbou z dálky. Hráči Suns proměnili 22 ze 40 tříbodových pokusů a za historickým rekordem Orlanda zaostali jen o jediný úspěšný pokus.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Jason Richardson z Phoenixu měl nejpřesnější mušku.

Článek

Nejpřesnější mušku z hostujícího týmu měl Jason Richardson, jenž se z dálky trefil sedmkrát a celkově nasbíral 35 bodů. "Cítíte jen, že je koš obrovský a každá vaše střela do něj spadne. Ani jsem nevěděl, jaký je rekord a jak jsme mu blízko," prohlásil Richardson.

Pro Lakers, kteří sice zahájili sezónu osmi výhrami, ale nyní podlehli Denveru a Phoenixu, znamenal nedělní neúspěch první domácí prohru od června, kdy ve druhém zápase finálové série NBA nestačili na Boston.

San Antonio natahuje šňůru výher

Skvělou šňůru výher naopak natahují San Antonio Spurs, kteří zvítězili již posedmé za sebou. Tentokrát jejich formu odnesla Oklahoma, jež doma prohrála 104:117. Nejužitečnější hráč mistrovství světa Kevin Durant zaznamenal 23 bodů, což je jeho nejhorší střelecký výkon sezóny. Klíčem k úspěchu San Antonia byla bezchybná ruka náhradníka Matta Bonnera, jenž proměnil všech sedm tříbodových pokusů.

Kevin Durant zaznamenal 23 bodů. foto: Reuters/Chris Carlson

Na vítěznou vlnu se vrátili basketbalisté Atlanty, kteří po čtyřech prohrách udolali Minnesotu 111:105. Hned v první čtvrtině se srazil pivot Al Horford s Anthonym Tolliverem a kolizi odnesl třemi stehy na hlavě. Ještě v průběhu prvního poločasu se ale na palubovku vrátil a Atlantě pomohl 28 body a deseti doskoky.

Výsledky NBA:
Atlanta - Minnesota 111:105, LA Lakers - Phoenix 116:121, New York - Houston 96:104, Oklahoma City - San Antonio 104:117, Sacramento - Detroit 94:100.

Reklama