Hlavní obsah

Házenkáři Karviné startují Pohár vítězů pohárů v Mariboru

KARVINÁ

Úvodním zápasem 3. kola v Mariboru začne v sobotu karvinským házenkářům účinkování v Poháru vítězů pohárů. Souboj českého mistra se čtvrtým týmem slovinské ligy má start v 19 hodin, odveta se pak hraje příští neděli v Karviné.

Foto: ARCHIV

Karvinským házenkářům účinkování v Poháru vítězů pohárů.

Článek

Baník nenarazí na zvučného, zato ambiciózního soka. Házená v Mariboru je na velkém vzestupu: klub se dere do popředí slovinské ligy a ambice má i v pohárové Evropě, přestože v ní je úplným nováčkem.

Karviná ví, co ji čeká. Kouč Hanták osobně sledoval jeden ze zápasů slovinské ligy a poznatky načerpal i z několika videozáznamů.

"Výborní jsou oba hráči na postu rozehrávky, jak Ivančič, tak Furlan. Oba jsou individuálně vyspělí, umí vystřelit z dálky a dokážou vytvořit prostor pro ostatní spojky. A spojky pak umí dohrávat do křídel, kde má Maribor šikovné hráče," řekl pro oficiální web Českého házenkářského svazu karvinský asistent Martin Kostelník s tím, že oporou je také bývalý reprezentační pivot Oštir.

Maribor má tým poskládaný výhradně ze slovinských házenkářů, jedinou výjimkou je Chorvat Batinovič. Proti hostům bude i bouřlivé prostředí. Hala pro 3500 diváků má být zaplněná.

"V loňském roce se v Mariboru hrálo Final four Slovinského poháru a hala byla plná. O to stejné se podle slov vedení klubu pokusí Slovinci i v evropském poháru, kde se klub představí vůbec poprvé," dodal Kostelník.

Reklama